Η δούκισσα Κάθριν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Fitzwilliam για να δουν το βασιλικό τους πορτρέτο την Πέμπτη (23 Ιουνίου) στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους. Μάλιστα, ο πίνακας φιλοξενείται σε μια κομητεία στην πόλη του Κέιμπριτζ.

Το ζευγάρι έλαβε τους τίτλους, «δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ» την ημέρα του γάμου του τον Απρίλιο του 2011.

Το πορτρέτο ζωγράφισε ο βραβευμένος Βρετανός καλλιτέχνης πορτραίτων Τζέιμι Κόρεθ. «Ήταν το πιο ασυνήθιστο προνόμιο της ζωής μου να επιλέγω να ζωγραφίσω αυτή την εικόνα», τόνισε ο ίδιος.
Και συνέχισε: «Ήθελα να αποδώσω το ζευγάρι με τον δικό μου τρόπο. Στόχος μου ήταν να φαίνονται χαλαροί και προσιτοί, αλλά και κομψοί και αξιοπρεπείς».

Στον πίνακα η Κάθριν απεικονίζεται με ένα βελούδνο σμαραγδί φόρεμα με βολάν στο τελείωμα. Ο δούκας την αγκαλιάζει, έχοντας περάσει το χέρι του προσταυετικά στη μέση της. Οι δυο τους κοιτούν στο πλάι, ενώ η στάση του σώματος του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ είναι χαλαρή.

Αργότερα την ίδια μέρα, το ζευγάρι επισκέφτηκε το East Anglia’s Children’s Hospice στο Milton. Συναντήθηκαν, μάλιστα, με μερικά από τα παιδιά και τους υπαλλήλους του ξενώνα.

Πριν από λίγες μέρες, στις 17 Ιουνίου το ζευγάρι βρέθηκε στο Άσκοτ όπου η Κάθριν αναβίωσε μια iconic εμγφάνιση της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα με ένα πουά φόρεμα. Η δούκισσα συνόδευσε στο Royal Ascot τον πρίγκιπα Γουίλιαμ με δημιουργία της Ιταλίδας σχεδιάστριας Alessandra Rich.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η δούκισσα του Κέιμπριτζ έδωσε το «παρών» στην ετήσια παράδοση της Βρετανίας. Η εμφάνισή της μάλιστα μας επιβεβαίωσε πως είτε είναι 1988 ή 2022, το πουά είναι πάντα στη μόδα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ στο Άσκοτ. (Abaca)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ