Ένα νέο βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ταράξει τα νερά στο Παλάτι. Ο συγγραφέας Όμιντ Σκόμπι (Omid Scobie) υπογράφει το βιβλίο με τον τίτλο Endgame και στις σελίδες του αποκαλύπτεται ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας έκαναν ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματος που θα είχε πρώτο παιδί του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η επίμαχη Ολλανδική έκδοση του βιβλίου Εndgame. (The Mega Agency)

Η αποκάλυψη δεν υπάρχει στις σελίδες των εκδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Ωστόσο μια έκδοση του βιβλίου που κυκλοφορεί στην Ολλανδία περιείχε μια επιπλέον παράγραφο που τους αποκάλυπτε.

H αποκάλυψη του Μόργκαν

Τα ονόματα ωστόσο έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Βρετανός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ανάρτηση που έκανε ο οποίος στο Χ το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής του, οι δύο θεωρούμενοι «βασιλικοί ρατσιστές» στο βιβλίο του Σκόμπι είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Κάθριν.

Να θυμίσουμε πως στη συνέντευξη που έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον Μάρτιο του 2021, ισχυρίστηκαν ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσε για τον χρώμα του δέρματος που θα είχε τον πρώτο τους παιδί. Όπως είπαν «είχε αναρωτηθεί δυνατά πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του γιου τους, του Άρτσι, όταν θα γεννιόταν τον Μάιο του 2019. Το ζεύγος, ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ δημόσια ποιος έκανε τα σχόλια».

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: «Ο γάμος τους θα διαρκέσει χρόνια παρά δεκαετίες», ισχυρίζεται πρώην συντάκτης του Vanity Fair

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ