Την τελευταία της πνοή ένα σχεδόν χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της, Φιλίππου άφησε σε ηλικία 96 χρόνων η βασίλισσα Ελισάβετ. Ο θάνατός της ήταν το τέλος μιας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο και προκάλεσε θλίψη παγκοσμίως. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν δημόσια, ανάμεσά τους και οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος.

Οι σχέσεις της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ήταν πάντα θερμές με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της Ελισάβετ ο Παύλος και ο Νικόλαος την αποχαιρέτησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο.

Το μήνυμα του Παύλου

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια κυρίαρχη που έδωσε το παράδειγμα, που θα θαυμάζουμε για πάντα για την ηθική της, τις ηγετικές της ικανότητες, τη δέσμευσή της στο έθνος της και στην κοινοπολιτεία.

Η Αυτού Μεγαλειότητά της ήταν Συνταγματάρχης των Βασιλικών Φρουρών του Σκωτσέζου Dragoon. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στο Σύνταγμά της και θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για την καλοσύνη που έδωσε στους γονείς και την οικογένειά μου σε στιγμές ανάγκης.
Ας είμαστε τώρα ευγνώμονες για τη ζωή της και ας προσβλέπουμε στο μέλλον. Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ζήτω ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄», ανέφερε το μήνυμα του Παύλου.

Το μήνυμα του Νικόλαου

«Ο κόσμος θρηνεί τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της θείας Λίλιμπετ. Έκανε το καθήκον της ως το τέλος. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες για εκείνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νικόλαος.

Συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα από τις συζύγους του Παύλου και του Νικόλαου, τη Μαρί Σαντάλ και την Τατιάνα Μπλάτνικ.

«Μια πολύ δύσκολη μέρα σήμερα που έγινε γνωστός ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη και είμαι σίγουροι ότι ο παράδεισος έχει μια ξεχωριστή θέση για εκείνη», ανέφερε η Μαρί Σαντάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ