Ο Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου ήταν για όλους τους Έλληνες μέχρι πριν λίγες μέρες ένα από τα πιο αγαπητά, αξιοθαύμαστα αλλά και πιο προβεβλημένα πρόσωπα, για το έργο του στην Κιβωτό του Κόσμου. 24 ολόκληρα χρόνια ο πατέρας Αντώνιος έχει ταυτιστεί με την προσφορά. Έγινε ο ήρωας των παιδιών…Kαι λίγες μέρες πριν όλα άλλαξαν.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση αλλά και ασέλγεια ακόμα και προς το πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου έχουν προκαλέσει την απογοήτευση αλλά και την οργή, όχι μόνο της κοινής γνώμης αλλά και πολλών ανθρώπων που είχαν βοηθήσει με διάφορους τρόπους την Κιβωτό του Κόσμου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μετά από τη σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε  η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου. Να πούμε ότι η διοίκηση της Κιβωτού του κόσμου, αποτελείται από 7μελες διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρος είναι η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Ποιος είναι όμως ο πατηρ Αντώνιος Παπανικολάου;

Ο Πατήρ Αντώνιος, ίδρυσε το 1998, μόλις στα 26 του χρόνια την Κιβωτό του Κόσμου. Κανείς δεν πίστευε 24 χρόνια μετά ότι όλο αυτό το οικοδόμημα θα κατέρρεε με κάποια από τα παιδιά των δομών να καταγγέλλουν απίστευτες πράξεις από εργαζόμενους της Κιβωτού, αλλά ακόμα και από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου γεννήθηκε στη Χίο το 1971 σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Πέρασε στο νησί τα παιδικά του χρόνια και όπως έχει πει ο ίδιος στη Lifo το 2009, ο πατέρας του ήταν έμπορος και δεν είχε καμία σχέση με την εκκλησία. Μεγάλωσε στη Δραπετσώνα. Η οικογένειά του ήταν φτωχή. Τελείωσε το παιδαγωγικό και την Θεολογική Σχολή. Αμέσως μετά χειροτονείται ιερέας στον Άγιο Γεώργιο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο ίδιος έχει πει στη Lifo το 2009: Έπεσα σαν αλεξιπτωτιστής στη συγκεκριμένη ενορία, δεν είχα ιδέα πού πήγαινα. Τα προβλήματα τεράστια. Ο Κολωνός έρχεται πρώτος σε ποσοστά νεανικής εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών, σε παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο. Αυτό που είδα γύρω μου ήταν εγκατάλειψη, παιδιά 16-17 χρόνων που δεν είχαν τελειώσει καν το δημοτικό, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που υπήρχε μόνο η μητέρα. Και οι δύο να υπήρχαν, τα προβλήματα άλυτα. Κάποιος απ’ τους δύο θα ήταν σε χρήση ή με βαριά ψυχολογικά προβλήματα. Αναγκάστηκα να βγω προς τα έξω στην ενορία, να πλησιάσω αυτά τα παιδιά, γιατί δεν έρχονταν στην εκκλησία. Γινόταν χαμός.

Η γνωριμία και ο γάμος με την σύζυγό του Σταματία Γεωργαντή

Σε κοινή τους συνέντευξη στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, μίλησαν και για την γνωριμία τους. Γνωρίζονταν από παλιά αλλά γνωρίστηκαν καλύτερα δυο – τρία χρόνια πριν παντρευτούν. Παντρεύτηκαν και μετά εκείνος έγινε κληρικός. “Είχα καταλάβει ότι είχε μεράκι και πολύ ζήλο και δεν ήταν από αυτούς που έλεγαν θα γίνω κληρικός για να βολευτώ”, είχε πει τότε η πρεσβυτέρα.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε», αναφέρει στην ιστοσελίδα της Κιβωτού του Κόσμου ο πατέρας Αντώνιος και όλο αυτό σήμερα μοιάζει τόσο περίεργο μετά το βάρος των καταγγελιών…

Πηγή Φωτογραφιών: Facebook – Κιβωτός του Κόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ