Πριν από μια δεκαετία περίπου το όνομά της έγινε παγκοσμίως γνωστό. Η 15χρονη τότε Μαλάλα Γιουσαφζάι δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από ένοπλους Ταλιμπάν. Η μαλάλα έκανε εκστρατεία υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών και οι ταλιμπάν θέλησαν να της κλείσουν το στόμα. Εκείνη όμως επέζησε μετά τον παρολίγο θανατηφόρο πυροβολισμό της και γίνει παγκόσμιο σύμβολο για τα δικαιώματα των γυναικών. Και τώρα τον γύρω του διαδικτύου κάνει η είδηση πως παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι τον αγαπημένο της Ασέρ Μαλίκ.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης παντρεύτηκε τον σύντροφό της σε μια μικρή παραδοσιακή ισλαμική τελετή όπως αποκάλυψε η ίδια. Ο γάμος έγινε στο σπίτι της στο Μπίρμιγχαμ, όπου βρέθηκαν οι οικογένειες του ζευγαριού. Η 24χρονη Μαλάλα μοιράστηκε στα social media φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου της όπου φορά ένα παραδοσιακό ροζ νυφικό Nikkah. Η ίδια χαμογελά δίπλα στον καλό της, ο οποίος φορούσε μια ασορτί ροζ γραβάτα.

«Σήμερα σηματοδοτεί μια πολύτιμη μέρα στη ζωή μου. Ο Ασέρ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή. Γιορτάσαμε σε μια μικρή τελετή Nikkah στο σπίτι στο Μπέρμιγχαμ με τις οικογένειές μας. Στείλτε μας τις ευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βαδίσουμε μαζί σε αυτό το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας», έγραψε λίγο αφότου παντρεύτηκε η Μαλάλα.

Πριν από λίγο καιρό ο πατέρας της Μαλάλα, Ζιαουντίν Γιουσαφζάι, είχε δηλώσει ότι θα της επέτρεπε να επιλέξει η ίδια τον σύντροφό της. Αλλά η Μαλάλα είχε εκφράσει στο παρελθόν αμφιβολίες για το εάν θα παντρευόταν ποτέ. Ωστόσο, η γυναίκα που έγινε σύμβολο για όλον τον κόσμο αντάλλαξε τους τρυφερούς όρκους της με τον σύζυγό της.