Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρθηκε στη μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη. Τον περασμένο Οκτώβρη, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γνωστοποιήσει ότι πάσχει από πολλάπλό μυέλωμα σε αρχικό στάδιο και ξεκίνησε θεραπείες. Όπως αναφέρει η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη που προσυπογράφει και η αδελφή του Αλεξία, η μητέρα τους είναι ένας πολύ δυνατός και αισιόδοξος άνθρωπος που στέκεται απέναντι σε όλα έτσι στη ζωή της, ενώ εκφράζουν τον θαυμασμό τους στο πρόσωπό της.

«Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου. Σε όποιον συμβεί, είτε στον ίδιο, είτε στην οικογένειά του, τον κουβαλά κάθε μέρα. Είτε το λέει, είτε όχι. Είτε το παραδέχεται, είτε όχι. Είτε το κουβεντιάζει, είτε όχι. Η μάνα μας είναι ένας απίστευτα δυνατός άνθρωπος. Φύσει αισιόδοξη, γοητευτική, επιβλητική. Όμως, κάθε μέρα που μας απαντά «μια χαρά είμαι παιδιά», ο καρκίνος από πίσω της τριβελίζει το μυαλό. Μαμά, το ξέρουμε. Και σήμερα – μέρα που ‘ναι- θέλουμε να πούμε σε ‘σένα και σε όλους, ότι δεν πειράζει αν κουράζεστε καμιά φορά. Σας θαυμάζουμε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αλεξία – Κώστας», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση μέσα από την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γνωστοποιήσει τον δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει. «Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε. Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται. Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. ΝΜ», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ