Το Φεστιβάλ Καννών 2023 άφησε τον Τζόνι Ντεπ γεμάτο συναισθήματα.

Η βραδιά έναρξης του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ την Τρίτη (16/5) σηματοδότησε την πρεμιέρα της γαλλόφωνης ταινίας του ηθοποιού, Jeanne Du Barry, στην οποία πρωταγωνιστεί ως Λουδοβίκος XV, ο βασιλιάς της Γαλλίας από τον Σεπτέμβριο του 1715 έως το θάνατό του το 1774, δίπλα στη σκηνοθέτη Maïwenn.

Η Maïwenn υποδύεται τη Jeanne du Barry, μια γυναίκα της εργατικής τάξης που «χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και τη γοητεία της για να σκαρφαλώσει τα σκαλοπάτια της κοινωνικής τάξης ένα προς ένα».

Τελικά «γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά Λουδοβίκου XV, ο οποίος, αγνοώντας την ιδιότητά της ως εταίρας», ξαναβρίσκει την όρεξή του για ζωή, αναφέρει το Variety.

Μετά την προβολή, της ταινίας ο Τζόνι Ντεπ δέχτηκε ένα επτάλεπτο χειροκρότημα από το πλήθος, το οποίο, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από την προβολή που κοινοποίησε το Variety, άφησε τον Ντεπ, δακρυσμένο από συγκίνηση.

Αν και η ταινία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, η πρεμιέρα της στο φεστιβάλ έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία στην αμφιλεγόμενη δίκη του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ για ένα άρθρο που έγραψε το 2018 για καταγγελίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ