Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία παρουσιάζει το νορβηγικό σποτ ταχυδρομικής υπηρεσίας. Με αφορμή τα 50 χρόνια από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Νορβηγία η εταιρεία Posten μιλά για το αυτονόητο, την ελευθερία του κάθε ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Έτσι ο queer Άγιος Βασίλης πρωταγωνιστεί στο νορβηγικό χριστουγεννιάτικο σποτ «γροθιά» στα στερεότυπα.

Η μικρού μήκους ταινία αποτελεί μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία ενός LGBTQ+ ζευγαριού με τον τίτλο When Harry Met Santa. Σε αυτήν ένας απλός άνθρωπος ερωτεύεται τον Άγιο Βασίλη.

Την πρώτη φορά που ο Χάρι συναντά τον Άγιο Βασίλη ο χρόνος παγώνει. Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται και μαρτυρούν μια διαφορετική επιθυμία. Δεν ανταλλάσσουν καμία κουβέντα, γιατί τα μάτια τους τα είπαν όλα.

Ο Χάρι είναι ένας ομοφυλόφιλος άντρας με όμορφες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αναμνήσεις. Η οικογένεια του όμως δεν μπορεί να του προσφέρει το χάδι που του λείπει από τη ζωή του. Κάθε χρόνο, για μια μέρα, συναντιέται με τον Άη Βασίλη. Κάθε συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη τον γεμίζει προσμονή και χαρά. Και η έλξη γίνεται πιο έντονη.

Μια χρονιά ο Άγιος Βασίλης παίρνει άδεια και αποφασίζει να ζήσει ως απλός άνθρωπος, να απολαύσει το φιλί των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της διαφήμισης υπάρχει ένα μήνυμα που είναι ο λόγος που βλέπουμε αυτή τη διαφήμιση. Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που η Νορβηγία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία. Η Νορβηγία είναι μια από τις πιο φιλικές χώρες για την LGBTQ+ κοινότητα. Αλλά, πάντα χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση για τα δικαιώματα της queer κοινότητας με τη βοήθεια που δίνει ο queer Άγιος Βασίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ