Ο Ιάσονας Μανδηλάς μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Love it και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρτίτσα. Λίγο μετά την προβολή της συνέντευξης, ο χορευτής και τραγουδιστής έκανε μια παρόμοια εξομολόγηση μέσα από το Instagram του. «Είμαι ομοφυλόφιλος», δηλώνει και εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του.

«Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω. Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι», εξηγεί ο Ιάσονας Μανδυλάς.

«Και ναι, αυτή την στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία, αλλά ξέρω ότι οφείλω να πάρω μια βαθιά ανάσα και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον αγώνα. Και σε κάθε παιδί εκεί έξω που νιώθει μόνο, φοβισμένο να είναι ο εαυτός του, κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο γιατί δεν έχει σε ποιον να μιλήσει, να ξέρεις ότι έχω υπάρξει στη θέση σου και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο εύκολη. Με αγάπη, Ιάσονας», συμπλήρωσε.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξή αποκάλυψε πως η οικογένειά του είχε αποδεχτεί από την αρχή την σεξουαλική του ταυτότητα. «Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν κάνει μια συζήτηση όταν ήμασταν μικροί με την αδερφή μου και μας είχαν μιλήσει για την ομοφυλοφιλία, οπότε από μικρή ηλικία κατάλαβα ότι υπάρχει το έδαφος και να μιλήσω στην οικογένειά μου. Εγώ το ήξερα από πάντα», είπε για την παιδική του ηλικία», είπε.

«Όταν έκανα την πρώτη μου σχέση με αγόρι η μαμά μου το κατάλαβε πρώτη. Πλέον οι γονείς μου γνωρίζουν την τωρινή μου σχέση, βγαίνουμε όλοι μαζί για φαγητό και είμαστε αγαπημένοι. Είναι δύσκολο γενικά όταν φοβάσαι και ειδικά όταν είσαι μικρό παιδί γιατί έχω υπάρξει ένα τέτοιο παιδί που δέχτηκε άσχημες συμπεριφορές», συνέχισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ