Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον γάμο του με την Εύη Βατίδου.: «Ξαναπαντρεύτηκα 51 ετών. Είχα πει πως στην εκκλησία θα πάω μόνο ερωτευμένος. Πιστεύω στον έρωτα και γι’ αυτό τον λόγο ήθελα να πάω στην εκκλησία ερωτευμένος. Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων στην πρώην σύζυγό μου, που μου προκάλεσε αυτό το συναίσθημα και τα παιδιά μου, είναι παιδιά έρωτος, δεν είναι παιδιά μιας… απλής σχέσης”, είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Μείναμε επτά χρόνια μαζί. Ποτέ δεν υπήρξαν θέματα ηθικής, ποτέ δεν υπήρξαν θέματα συμφέροντος, τουλάχιστον στον γάμο. Υπήρξαν μετά κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μια αντιδικία 12 ετών πολύ έντονη, με θέμα τη μισή περιουσία μου. Αυτά που ακολούθησαν μετά ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ. Ο γάμος αυτό δεν προχώρησε για κάτι που δεν δικαιολογείται ποτέ, για κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ».

Ο Αλέξης Κούγιας ωστόσο, μίλησε και για τη νέα του σύντροφο αλλά και τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του: «Εγώ δεν είχα βιώσει το πως είναι να ζεις με τον καρκίνο. Στο σπίτι μου δεν είχαμε προβλήματα τέτοια δεν υπήρχε κληρονομικότητα. Έπαθα ένα ατύχημα και εκείνη τη μέρα έτυχε να είναι του Αγίου Νεκταρίου. Και είπα θα νηστέψω μετά από δεκαετίες για 40 μέρες. Είπα να κάνω εξετάσεις να δω τις τι ευεργετικές συνέπειες έχει η νηστεία…. Ξαφνικά έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία και μαθαίνω ότι έχω υψηλούς καρκινικούς δείκτες… Έχω μία σύντροφο με την οποία είμαστε μαζί τρία χρόνια και το είδε πολύ διαφορετικά. Άρχισε να ψάχνει σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αντιμετωπίσεις αυτόν τον αργό θάνατο με διαφορετικό τρόπο από τη μάχη».

Και στη συνέχεια εξήγησε: «Και φτάνουμε στην ημέρα της εγχειρήσεως. Η προσδοκία ήταν πως θα ήταν μία εγχείρηση 2 ωρών. Πήγα στις 5:00 το πρωί μαζί με την σύντροφό μου. Το έκρυψα από τα παιδιά μου, από όλους. Θα προτιμούσα να μάθουν ένα κακό στο τέλος παρά να ζήσουν επί μήνες με ένα κακό. Τελικά η επέμβαση κράτησε 6,5 ώρες… Η σύντροφός μου έμεινε εκεί δίπλα μου, 10 μέρες σε μια πολυθρόνα», περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας. και συνέχισε: «Από ότι μου εξήγησε ο γιατρός ο καρκίνος ήταν άκρως επιθετικός,. “Εάν δεν παίρναμε την απόφαση να τον αφαιρέσουμε είχες έναν χρόνο ζωής” μου είπε».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Ηappy Day της Δευτέρας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ