Ο Ντάνι Μάστερσον, ο οποίος καταδικάστηκε τον Μάιο για βιασμό δύο γυναικών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών έως ισόβια για τα εγκλήματά του, σύμφωνα με το People.

Πριν καταδικαστεί ο Μάστερσον, οι δύο γυναίκες που καταδικάστηκε για τον βιασμό τους, έδωσαν δηλώσεις για τον αντίκτυπο των θυμάτων.

«Όταν με βίασες, με έκλεψες», είπε το θύμα του ηθοποιού το 2003, ανέφερε το Associated Press. «Αυτό είναι ο βιασμός, μια κλοπή του πνεύματος».

«Είσαι αξιολύπητος, διαταραγμένος και εντελώς βίαιος», είπε. «Ο κόσμος είναι καλύτερα με εσένα στη φυλακή».

Σύμφωνα με το Variety, τα μέλη της οικογένειας του Μάστερσον, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Bijou Phillips, βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της καταδίκης.

Το Variety ανέφερε ότι η δικαστής Charlaine Olmedo απευθύνθηκε στον Μάστερσον, λέγοντας:

«Κύριε Μάστερσον, δεν είστε το θύμα εδώ. Οι ενέργειές σας πριν από 20 χρόνια αφαίρεσαν τη φωνή και την επιλογή ενός άλλου ατόμου. Οι ενέργειές σας πριν από 20 χρόνια ήταν εγκληματικές, και γι’ αυτό είστε εδώ».

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε το 2020 για τον βίαιο βιασμό τριών γυναικών σε ξεχωριστά περιστατικά μεταξύ 2001 και 2003. Δήλωσε αθώος και για τις τρεις κατηγορίες τον Ιανουάριο του 2021.

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του Μάστερσον, εξέδωσε μια δήλωση στο People που έλεγε:

«Ο κ. Μάστερσον είναι αθώος και είμαστε βέβαιοι ότι θα αθωωθεί όταν όλα τα στοιχεία έρθουν τελικά στο φως και οι μάρτυρες έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν».