Η Νόρα Βαλσάμη υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα του παλιού ένδοξου ελληνικού κινηματογράφου. Όμορφη ευγενική ταλαντούχα κατάφερε να κάνει μια λαμπρή καριέρα και να βρει τον άντρα της ζωής της στο πρόσωπο του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου.

Η Νόρα Βαλσάμη ήταν μόλις 20 ετών όταν γνωρίστηκε με τον Ερρίκο Ανδρέου. Γνωρίστηκαν μέσω του Φίνου όταν ο Ερρίκος Ανδρέου σκηνοθέτησε την ταινία «Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι» αλλά χωρίς να υπογράφει με το όνομά του. Εκείνος ήταν 30 ετών. Εκεί γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας που οδηγεί στα σκαλιά της εκκλησίας 6 χρόνια μετά. Παντρεύτηκαν στις 18 Ιουνίου του 1973 και δυο χρόνια μετά απέκτησαν τον μοναχογιό τους τον Ερρίκο Ανδρέου junior. Έμειναν ο ένας δίπλα στον άλλο, μέχρι τον θάνατο του σκηνοθέτη τον Ιανουάριο του 2023.

Η σπάνια φωτογραφία από το πάρτι γενεθλίων της Νόρας Βαλσάμη το 1990

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το okmag από το πλούσιο αρχείο του φωτογράφου των διασήμων Κλεισθένη Δασκαλάκου η Νόρα Βαλσάμη ποζάρει μαζί με τον σύζυγό της Ερρίκο Ανδρέου και τον γιο τους στο πάρτι για τα γενέθλιά της στις 24 Ιανουαρίου του 1990. Το γενέθλιο πάρτι γίνεται στο ατελιέ της Νταίζης Αντωνοπούλου και εκεί είναι όλοι οι αγαπημένοι φίλοι της Νόρας, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος με την Μαριάννα Λάτση, η Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Στιγμές οικογενειακής ευτυχίας: Η Νόρα Βαλσάμη ντυμένη στα λευκά, στην αγκαλιά του Ερρίκου Ανδρέου, αγκαλιάζει τον μοναχογιό της, την ημέρα των γενεθλίων της, τον Γενάρη του 1990.

Ποιος ήταν ο θρυλικός φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος

Ο Κλεισθένης πέρασε δύσκολα στην κατοχή ως έφηβος και στο τέλος της δεκαετίας του 40 ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος στον Μεγαλοοικονόμου. Ερωτεύτηκε τη φωτογραφία και πολύ πολύ γρήγορα ξεχώρισε. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 έφυγε από κει και με άλλους 4 συνεργάτες του δημιούργησε το θρυλικό φωτογραφικό πρακτορείο. Είχε 50 άτομα προσωπικό σε ένα τεράστιο κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη. Έκαναν τα πάντα. Πολιτικό αλλά και καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ. Τον εμπιστεύονταν όλοι. Ο τέως βασιλιάς, ο Ωνάσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έγινε και φίλος του και όλοι οι καλλιτέχνες!

Όταν γνώρισε την Αλίκη, ο Κλεισθένης είχε ήδη κάνει όνομα στο χώρο. Οι περισσότεροι από τους μεταπολεμικούς ηθοποιούς πήγαιναν όλοι στον Κλεισθένη. Και αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό! Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όλη η αλήθεια για την τελευταία φωτογραφία της σε κώμα στο νοσοκομείο – Στο okmag ο εκπρόσωπος του φωτογράφου Κλεισθένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ