Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν τίμησε για ακόμη μια χρονιά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η καθιερωμένη εκδήλωση συγκέντρωσε για ακόμη μια φορά πλήθος κόσμου και επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν με τον Μητροπολίτη Επιφάνειο κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η λαμπερή τελετή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανοίγοντας την ομιλία του θύμισε συγκινημένος πως όταν ήταν 29 ετών οι Ελληνοαμερικανοί με την ψήφο τους και την καθοριστική στήριξη τους τον βοήθησαν να εκλεγεί Γερουσιαστής στο Ντελάγουερ ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να γίνει πλανητάρχης. «Και αυτό είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ σήμερα στην κοινότητά σας», είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν ή αλλιώς Μπαϊντενόπουλος.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.

Οι Έλληνες που παρευρέθηκαν

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Έλληνες από τον πολιτιστικό και επιχειρηματικό κόσμο. Παρών ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού αλλά και ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος. Ο σύζυγος της Σίλιας Κριθαριώτη έδωσε το «παρών» στον Λευκό Οίκο μαζί με τις καλλονές δίδυμες κόρες του Ειρήνη και Ελισάβετ. Οι δύο κοπέλες άλλωστε σπουδάζουν στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Columbia. Το συγκεκριμένο θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Νίκος Τσάκος – Σίλια Κριθαριώτη: Ο γιος και οι εντυπωσιακές δίδυμες κόρες τους στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ