Σε μια φιλανθρωπική δράση συμμετείχαν ο Νικόλαος και ο μικρός αδερφός του Φίλιππος, οι οποίοι προσέφεραν εθελοντική εργασία σε ακριτικά νησιά.

Ο Νικόλαος το κάνει συχνά τα τελευταία χρόνια, όμως ο Φίλιππος συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος.

Για την εμπειρία του μέσα από την περιοδεία του με τα στελέχη και τα κλιμάκια γιατρών της ΑΧΙΟΝ HELLAS μίλησε ο Νικόλαος.

Από τις 5-13 Μαΐου 152 εθελοντές, εκ των οποίων 54 εθελοντές γιατροί 20 διαφορετικών ειδικοτήτων, θα διανύσουν περίπου 500 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν πολύτιμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της Ηρακλειάς, της Χάλκης, της Σύμης, της Ψερίμου και της Κιμώλου.

Ανάμεσα στους εθελοντές βρέθηκαν και οι τέως πρίγκιπες Φίλιππος και Νικόλαος, οι οποίοι συμμετείχαν στις δράσεις και βόηθησαν όπως μπορούσαν.

«Οι γιατροί της οργάνωσης έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις ζωές στα νησιά γιατί με τις εξετάσεις τους προλαβαίνουν την εξέλιξη νόσων που σκοτώνουν.

Η ΑXION HELLAS εφαρμόζει και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς», ανέφερε αρχικά ο  Νικόλαος και συνέχισε:

«Πιστεύουμε σε συνεργασίες και δεν τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μεταφέρουμε προγράμματα εκπαιδευτικά στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Μόλις βγήκα για να σας μιλήσω, από ένα μάθημα που βασίζεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε η Κέιτ Κένεντυ κόρη του αείμνηστου Ρόμπερτ Κένεντυ. Μέσω αυτού, τα παιδιά διδάσκονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πως τον βλέπουν οι κάτοικοι στα νησιά είπε:

«Συμμετέχουμε στην οργάνωση εθελοντικά όλοι μας. Δεν αμείβεται κανείς. Η αμοιβή η δική μας είναι η θέρμη με την οποία μας υποδέχονται.

Σήμερα το πρωί τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας είπαν τραγουδιστά καλημέρα. Μας γέμισαν θετική ενέργεια την ψυχή. Αυτό μας γεμίζει τις μπαταρίες».

Όσο για εκείνο που τον γεμίζει δύναμη όπως είπε είναι ο κόσμος, το χαμόγελο, η ζεστασιά η υποδοχή στα νησιά. Τα τραγούδια των παιδιών.

«Αγαπώ όλα τα νησιά το ίδιο», τόνισε δείχνοντας για άλλη μια φορά την ποιότητα του και την αγάπη για τη χώρα.

Η 13η δράση της ΑΧΙΟΝ HELLAS ξεκίνησε!Για την εμπειρία του μέσα από την περιοδεία του με τα στελέχη και τα κλιμάκια…

Posted by Andreas Megos on Tuesday, May 9, 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ