Μετά τον ισχυρό καύσωνα του Ιουλίου φαίνεται πως έρχονται βροχές και καταιγίδες. Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023. Ο λόγος για το καιρικό σύστημα Petar, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ο καταξιωμένος προγνώστης του καιρού και πρώην διευθυντής των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές μιλά στο okmag για την ραγδαία αλλαγή του καιρού που δεν θα διαρκέσει όμως πολύ.

«Για το υπόλοιπο της Παρασκευής 04-08-2023 θα έχουμε μια θερμή εισβολή, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε 38, 39 και 40 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο 05-08-2023 όμως, έρχεται μια διαταραχή από την Ιταλία που θα επηρεάσει μετά το μεσημέρι τη βορειοδυτική Ελλάδα και από τα ξημερώματα της Κυριακής 06-08-2023 θα επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές κατά τόπους», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Καντερές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Και συνέχισε: «Για την Αττική και νοτιότερα, όμως, αύριο Σάββατο μεσημέρι και απόγευμα θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κίνδυνο για πυρκαγιές. Την Κυριακή πέφτει η θερμοκρασία, αλλάζει ο καιρός και καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά αυτή η αλλαγή που έρχεται από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής θα σαρώσει και θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή. Ταυτόχρονα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Η άλλη εβδομάδα θα είναι διαφορετική. Δεν θα έχουμε αυτές τις θερμοκρασίες και ο καύσωνας θα αποτελέσει παρελθόν. Αλλαγές στον καιρό θα έχουμε από τον 15 Αύγουστο και μετά».

Διαβάστε επίσης:

Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας – Μέχρι τους 43 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο λέει ο Νίκος Καντερές στο okmag

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ