Παραδοσιακά στο τέλος κάθε έτους το πρόσωπο της χρονιάς φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Φέτος την τιμητική του έχει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για λόγους όμως που σίγουρα δεν θεωρούνται ευχάριστοι.

Ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία έφερε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε πρώτο πλάνο καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ξεχώρισε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο λαός του αλλά και τον χειρισμό του με αποτέλεσμα να επιλεχθεί ως πρόσωπο της χρονιάς.

Στο περιοδικό Time φιλοξενείται μέσα σε ένα μεγάλο αφιέρωμα, μια συνέντευξη που δόθηκε λίγο μετά την απελευθέρωση της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο ίδιος βρέθηκε στο απελευθερωμένο σημείο λίγες μόνο ώρες αργότερα με αποτέλεσμα όπως εξομολογήθηκε στο περιοδικό να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων της προσωπικής του ασφάλειας.

Παράλληλα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι μπορεί να ήταν λίγο απερίσκεπτο από την πλευρά του να αγνοήσει τις σχετικές συστάσεις στρατιωτικών και πολιτικών, ωστόσο εξήγησε πως δεν είναι η δική του ασφάλεια το ζήτημα αλλά οι ζωές των Ουκρανών που μετράνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ