Επιστροφή στο κάστρο του Ουίνδσορ με ελικόπτερο για τη Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη μικρή της απόδραση στο Σάντρινγκχαμ. Η μονάρχης εξακολουθεί να απολαμβάνει κάποιες ημέρες ξεκούρασης, μετά και από την παρότρυνση του ιατρικού προσωπικού της. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι αποφασισμένη, πάση θυσία, να είναι παρούσα στις τελετές μνήμης στο Κενοτάφιο την Κυριακή.

Δεκαπέντε ημέρες πέρασαν από τότε που η βασίλισσα ακύρωσε την επίσκεψή της στη Γλασκώβη με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα. Η 95χρονη φωτογραφήθηκε να φεύγει από το Σάντρινγκχαμ οδικώς και να μεταφέρεται στο Sikorsky S76C, γνωστό ως το ελικόπτερο της. Αυτό προσγειώθηκε στο Σάντρινγκχαμ γύρω στις 10 προτού η βασίλισσα Ελισάβετ φθάσει εκεί με αυτοκίνητο. Ήδη είχε εκδοθεί Notam, ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος να πετάξει στην περιοχή.

Την περασμένη Πέμπτη, έφθασε στο Σάντρινγκχαμ με ελικόπτερο από το Ουίνδσορ, όπου ξεκουράζεται μετά τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, καθώς συνεχίζει την αποθεραπείας της.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρουν πως η έντονη επιθυμία της βασίλισσας είναι να παραστεί στην Κυριακή Μνήμης όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Κενοτάφιο, ώστε να τιμήσει τους νεκρούς του πολέμου.

Πρόσφατο δημοσίευμα του Visit Britain ανέφερε πως η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι στοιχειωμένη από προηγούμενους γαλαζοαίματους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε τον τρόμο όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το φάντασμα της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας μέσα στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Στην εν λόγω κατοικία αναφέρεται πως έχουν υπάρξει μέχρι τώρα έως 25 φαντάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ