Η Τζέιν Φόντα μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο εδώ και λίγους μήνες. Συγκεκριμένα η Τζέιν Φόντα έχει διαγνωστεί με λέμφωμα non Hodgkin, καρκίνος που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα του σώματος.

«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, θέλω να μοιραστώ κάτι προσωπικό. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα non Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε νιώθω πολύ τυχερή.

Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλιση υγείας και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Συνειδητοποιώ, και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχος σε αυτό. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό

Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά για αίτια, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα

Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα που μου δίνει. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της κοινότητας, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου -σχεδόν 85- σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες», ανέφερε για τον καρκίνο που αντιμετωπίζει η Τζέιν Φόντα.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμά της ότι δεν σταματά την ακτιβιστική της δράση, αλλά το αντίθετο μάλλον, δηλώνοντας παρούσα παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και αυτό περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχιση της οικοδόμησης αυτής της κοινότητας Fire Drill Fridays και την εύρεση νέων τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να κάνουμε αλλαγές.

Οι ενδιάμεσες θητείες πλησιάζουν και είναι πέρα ​​για πέρα ​​σημαντικές, οπότε μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα ότι θα είμαι εκεί μαζί σας καθώς μεγαλώνουμε τον στρατό των πρωταθλητών για το κλίμα», ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ