Ο Τζέιμς Φράνκο θα ενσαρκώσει τον Φιντέλ Κάστρο στην ταινία Alina of Cuba σε σκηνοθεσία Μιγκέλ Μπαρδέμ και σενάριο των Χοσέ Ριβέρα και Νίλο Κρουζ. Το Alina of Cuba αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στις 15 Αυγούστου, με γυρίσματα στην Κολομβία. Ο Φράνκο θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Άνα Βιλαφανιέ, η οποία υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα της Αλίνα Φερνάντες, της κόρης του Φιντέλ Κάστρο. Το σενάριο ακολουθεί τη ζωή της Αλίνα ως νόθου κόρης του Κάστρο και η οποία υπήρξε επικριτική απέναντι στον πατέρα της και το κομμουνιστικό καθεστώς της Κούβας, στο διάστημα που παρέμεινε στην Κούβα, από την οποία έφυγε για να πάει στην Ισπανία το 1993.

Το casting του Φράνκο ως Φιντέλ Κάστρο υποστηρίχθηκε από την πραγματική Φερνάντες, η οποία συμμετέχει στην ταινία ως δημιουργική και σύμβουλος βιογραφίας.

Σύμφωνα με έναν από τους παραγωγούς του της ταινίας η επιλογή του Φράνκο έγινε με βάση την ομοιότητά του με τον Φιντέλ Κάστρο. Ωστόσο, η είδηση ότι ο Τζέιμς Φράνκο θα ενσαρκώσει τον Φιντέλ Κάστρο βρήκε πολλούς επικριτές.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο ηθοποιός Τζον Λεγκουιζάμο ο οποίος έθιξε το γεγονός ότι οι Λατίνοι αποκλείονται από τις παραγωγές του Χόλιγουντ.

«Πώς το Χόλιγουντ μας αποκλείει αλλά κλέβει και τις αφηγήσεις μας;», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δημοσίευσή του τονίζοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Τζέιμς Φράνκο, αλλά δεν είναι Λατίνος.

Δείτε κι άλλα σχόλια στο Twitter:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ