Η «Μελωδία της Ευτυχίας» ήταν η τελευταία παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη το 1996. Στη Θεσσαλονίκη όπου έδιναν παραστάσεις την ταλαιπωρούσαν βρογχίτιδα και πόνοι στο στομάχι. Οι εξετάσεις που έκανε τότε έδειξαν πρόβλημα στο συκώτι. Στις 28 Απριλίου δίνει την τελευταία της παράσταση στο Αθήναιον. 3 περίπου μήνες μετά η Αλίκη Βουγιουκλάκη φεύγει από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Με αφορμή τα 26 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζεται φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Ο ηθοποιός ήταν ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση «Η Μελωδία της Ευτυχίας».

«Με αφορμή τα 26 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, μερικές αναμνήσεις από το προσωπικό μου αρχείο, από την παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας» το 1996, στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης», αναφέρει στην δημοσίευσή του.

Με αφορμή τα 26 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, μερικές αναμνήσεις από το προσωπικό μου αρχείο, από την παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας» το 1996, στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

Posted by Θανάσης Τσαλταμπάσης on Saturday, July 23, 2022

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε περιγράψει τις αναμνήσεις από την τελευταία παράσταση στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«Τότε παίξαμε περίπου τέσσερις μήνες και δεν θυμάμαι πότε ακριβώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρρώστησε. Είχαμε διπλή διανομή στον δικό μου ρόλο μαζί με ένα άλλο παιδί και θυμάμαι πως την μέρα που εγώ δεν ήταν να παίξω, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα παίξουμε όλοι γιατί “θα είναι η τελευταία παράσταση”. Εμείς δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Την ακούγαμε ότι έβηχε τον τελευταίο καιρό αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο».

«Πήγαμε στο θέατρο και ήταν ένα πάρτι η τελευταία παράσταση. Ήμασταν όλοι πάνω, διπλοί ρόλοι, έκανε πλάκα η Αλίκη και στο τέλος κλαίγαμε πάρα πολύ στην υπόκλιση. Εμείς όμως κλαίγαμε πιο πολύ τότε που θα σταματούσε η παράσταση και όλη αυτή η παρέα. Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα», είπε στη συνέχεια.

«Ήμουν στην Χαλκιδική και άκουσα πως φώναζαν κάποιες κυρίες ότι πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμάμαι ότι μούδιασα, τα έχασα. Εκείνο το τρίμηνο, τετράμηνο την έζησα και δεν πίστευα ότι αυτή η τόσο ζωντανή κυρία που πριν λίγο ήμασταν μαζί στη σκηνή… πότε πρόλαβε και έγινε όλο αυτό το πράγμα. Μου είχε φανεί πάρα πολύ περίεργο», εξομολογήθηκε τέλος, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ