Ο Διονύσης Γεωργιάδης είναι ο πατέρας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έστειλε στον θάνατο 57 ανθρώπους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. O ίδιος μίλησε δημόσια κάνοντας μια σπάνια εξομολόγηση. Ο πατέρας του παραβρέθηκε σε εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Τέμπη 2023-2024. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» και έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 2023».

Ο Διονύσης Γεωργιάδης θυμήθηκε το βράδυ εκείνο και αναφέρθηκε στο τραγικό παιχνίδι της μοίρας. «Ονομάζομαι Διονύσης Γεωργιάδης κι έχω την ευλογία να έχω τρία παιδιά. Τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο και τον Γεράσιμο, που είχε την κακή στιγμή στην ζωή του, να βρίσκεται πάνω σε αυτό το τρένο». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε στον Βόλο για τα Τέμπη, ο πατέρας του Γεράσιμου Ιάσονα Γεωργιάδη, που μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train.

«Αν γνωρίζαμε ότι τα τρένα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν»

«Προ του δυστυχήματος, 9 λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι που το βελτίωνε. Εκείνη την ώρα, κοιτούσα τα κλειδιά του αυτοκινήτου κι έλεγα “να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη, ή να βάλω μια φόρμα να τον πάω στον σταθμό του τρένου;”, νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο μεταφοράς στον προορισμό του, επέλεξα το δεύτερο και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό».

Μάλιστα πρόσθεσε: «Προλάβαμε το τρένο για 10 δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τρένα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν… Μάλιστα, ο Γεράσιμος με έβαλε να του φιλήσω το κεφάλι στο μέρος όπου χτύπησε»

Ο πολυτραυματίας Γεράσιμος Γεωργιάδης, νοσηλεύεται από το Νοέμβριο σε νοσοκομείο της Βοστώνης όπου εκεί οι γιατροί δίνουν τιτάνια μάχη. «Σαν πατέρας θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Θεό, στους ανθρώπους, τους γιατρούς, καθέναν που βοήθησε να φτάσει το παιδί ως εδώ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου» είπε ο πατέρας του συγκινημένος.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον Νίκο Πλακιά – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ