Η εθνική τραγωδία και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν θα φύγει ποτέ από μνήμη όλων μας. Στο φως συνεχίζουν να έρχονται μαρτυρίες από όσους επέζησαν από την κόλαση και τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο Mega και στο Live News μίλησε η 26χρονη Νατάσα Πέτρου, που επέβαινε στο μοιραίο επιβατικό τρένο. Η κοπέλα είδε, μάλιστα, τις άτυχες δίδυμες από την Καλαμπάκα να προσπαθούν να βρουν πού θα καθίσουν.

«Ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε και δεν νομίζω να το ξεπεράσουμε ποτέ. Εγώ ήμουν με το αγόρι μου στο τέταρτο βαγόνι. Είχαμε καθυστέρηση στο Παλιοφάρσαλα και μετά από 40 λεπτά ξεκινήσαμε. Μετά από λίγο έγινε η σύγκρουση. Δεν θυμάμαι τα λεπτά πριν από αυτό, θυμάμαι μόνο το μπαμ. Στην αρχή, νομίζαμε πως κάτι έπαθε το τρένο, έσπασαν τα τζάμια, άρχισαν όλοι να φωνάζουν, μετά μας είπαν πως υπάρχει φωτιά και βγήκαμε όλοι έξω» λέει η Νατάσα στο Mega. 

Η Νατάσα είχε δει τα δίδυμα κορίτσια το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν από την σύγκρουση. «Τα δίδυμα κορίτσια τα άκουσα όταν ανέβηκαν και δεν είχε να καθίσουν όλες μαζί. Έτσι, είπαν να πάνε να κάτσουν στο κυλικείο μέχρι τη Λάρισα, που θα κατέβει κόσμος, και να μεταφερθούν μετά. Άφησαν τα πράγματα τους σε εμάς για να μην τα κουβαλάνε. Το πρωί είδα στη τηλεόραση πως ήταν αυτά τα κορίτσια. Είναι τραγικό γιατί θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση τους» δηλώνει η νεαρή γυναίκα.

Και συνέχισε: «Κάποιες φορές νιώθω πως ήταν εφιάλτης και δεν είχε συμβεί. Κάποιες άλλες κλείνω τα μάτια και να ξαναβλέπω τις στιγμές μετά το τράνταγμά. Έκανα μέρες να κοιμηθώ. Νομίζω πως ότι και να γίνει, και να φτιάξουν τα συστήματα και όλα δεν νομίζω να δικαιωθούμε ποτέ. Χάθηκε τόσος κόσμος και όλα αυτά δεν γυρνάνε. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν όλα σε αυτή τη χώρα που ζούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ