«Αποφάσισε μόνος του. Πρέπει να αφιέρωσε 6-7 μήνες. Ήταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και με κοίταζε επίμονα. Πέρασαν 6-7 μήνες και αυτός ήταν εκεί. Είχα μείνει έκθαμβος πώς τα έβγαζε πέρα και πόσο προσηλωμένος ήταν στον στόχο του. Ο στόχος αυτός ήταν το μπαλκόνι μου». Έτσι περιγράφει ο Κώστας Κόκλας τον τρόπο που μπήκε στη ζωή του ο σκύλος του ο Λουκάς.

Μιλώντας στο Stray Stories/The documentary, μια σειρά από βίντεο όπου πρωταγωνιστούν τα ζώα και οι ιστορίες τους, ο ηθοποιός εξηγεί πως έχει αναπτύξει με τον σκύλο του μια μοναδική σχέση. «Με προσέχει πάρα πολύ πια. Δεν κάνει βήμα», λέει γελώντας. Ο Λουκάς είναι μάλιστα συνεχώς μαζί του στα γυρίστα στη σειρά της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς» όπου πρωταγωνιστεί ο Κώστας Κόκλας.

«Έχει μάθει πια όλους τους όρους του γυρίσματος. Ξέρει πότε ξεκινάμε, πότε πάμε πλάνο. Ξέρει το “5,4,3,2,1”. Ξέρει βέβαια πάρα πολύ καλά το “wrap”, όταν τελειώνουμε τη δουλειά που χαρούμενος τρέχει πρώτος στο αυτοκίνητο και περιμένει», λέει γελώντας ο ηθοποιός.

Στην αρχή, όπως αποκαλύπτει ο ηθοποιός, ο Λουκάς ανέπτυξε μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τον γιο του αλλά όσο ο Δημήτρης μεγαλώνει έχουν μια ισότιμη σχέση.

Ο Κώστας Κόκλας και πώς ο σκύλος του μπήκε στη ζωή του, δεν είναι η μοναδική ιστορία που ακούμε στο βίντεο. Η Ειρήνη Φαναριώτη, που αγαπήσαμε ως “Κέντρα” στη σειρά του Alpha “Έλα στη θέση μου”, μιλά για τη σχέση της με τη φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο. Περιγράφει πως εκείνη γνώρισε την Πολυξένη, μία από τις γάτες της.

Η Ειρήνη Φαναριώτη έχει έντονη ακριβιστική δράση και τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει πολλές προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Το Stay Stories είναι ένα project που είναι αφιερωμένο σε αυτό τον σκοπό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ