Γνωρίζουμε τη Μαρία Κωνσταντάκη με την ιδιότητα της ηθοποιού παρόλο που η ίδια, όπως δηλώνει αστειευόμενη, θα ήθελε να είναι νηπιαγωγός και μοντέλο! Εκτός από την υποκριτική όμως αγαπά και το ραδιόφωνο το οποίο υπηρετεί πολλά χρόνια. Από πέρυσι βρίσκεται στον Easy 97.2 και την ακούμε καθημερινά με τον  Στάθη Χριστοφορίδη στο Easy Breakfast 6:30 με 10:00! Τις ώρες που δε δουλεύει λατρεύει να πηγαίνει βόλτες με τον σκύλο της τη Γκόλφω. Αυτό, όπως παραδέχεται, είναι και ο μοναδικός τρόπος εκγύμνασης που έχει. Παρόλα αυτά αποφάσισε να πάρει μέρος σε έναν Μαραθώνιο για καλό σκοπό και ζητάει να τη στηρίξουμε.

O Easy 97.2 διοργανώνει για 1η φορά στην Ελλάδα, έναν μεγάλο περίπατο μαραθωνικών αποστάσεων με στόχο την ενίσχυση του συλλόγου γονιών παιδιών με καρκίνο «Φλόγα».  Η Μαρία Κωνσταντάκη, θα περπατήσει 5 μαραθώνιους σε 5 ημέρες, το διάστημα 18 με 22 Οκτωβρίου.

Ο κάθε μαραθώνιος αποτελείται από 42 χιλιόμετρα την ημέρα, συνολικά 210 χιλιόμετρα! Η διαδρομή θα ξεκινάει από την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, το Ναύπλιο με στόχο να  καταλήξει στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή του μαραθωνίου με εορταστικό τρόπο!

Οι διαδρομές που θα διανύσει η ραδιοφωνική παραγωγός θα περιλαμβάνουν ειδυλλιακά και ιστορικά σημεία όπως το Άργος, οι Μυκήνες, το Χιλιομόδι, η Αρχαία Κόρινθος, ο Ισθμός Κορίνθου και άλλες.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, θα συναντιέται με τοπικούς φορείς και παράγοντες, ομάδες
εθελοντών, πυροσβέστες, αστυνόμους, συλλόγους κλπ, οι οποίοι δυνητικά θα περπατούν παρέα της με
στόχο την επιπλέον ενίσχυση του σκοπού. Τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα συνδράμουν και αυτοί με
τη σειρά τους, προσκαλώντας τους δικούς τους ακροατές να περπατήσουν πλάι στην Μαρία, για να
διαδώσουν το μήνυμα.

Κάθε βράδυ η Μαρία θα διανυκτερεύει σε ένα τροχοαυτοκίνητο (που θα την ακολουθεί) το οποίο θα είναι
και ο προσωπικός της χώρος αυτές τις 5 ημέρες. Το τροχοαυτοκίνητο θα σταθμεύει σε κεντρικό σημείο
στην εκάστοτε πόλη η χωριό που θα καταλήγει ο μαραθώνιος της ημέρας! Η Μαρία θα συνοδεύεται από
συνεργάτες του σταθμού, νοσηλευτή ή γιατρό και φυσικοθεραπευτή.

Ο Easy 97,2 θα στηρίξει τη προσπάθεια της Μαρίας με απευθείας ανταποκρίσεις κάθε ώρα, καθόλη τη διάρκεια των μαραθωνίων. Παράλληλα, θα παρεμβαίνει και η ίδια ζωντανά και στον αέρα του σταθμού αλλά και μέσω social media live feed.

Δύο εβδομάδες πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια των 5 μαραθωνίων θα ακούγονται προσωπικές ιστορίες από ανθρώπους του συλλόγου «Φλόγα» που στηρίζουμε, γονέων παιδιών που νόσησαν ή νοσούν, ανθρώπους που έχουν στηριχτεί από τον σύλλογο, εθελοντές και πολλούς άλλους με στόχο την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κοινού για την μεγιστοποίηση των δωρεών.

Ακόμα θα ακουστούν καθημερινοί ακροατές του , οικογένεια και φίλοι της Μαρίας αλλά και πολλά ακόμα πρόσωπα που θα στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια.

Η Μαρία Κωνσταντάκη ζητάει και τη δική μας βοήθεια. #stirizotinmaria με ένα μήνυμα στο 19813 (Κόστος από σταθερό €2,6 και από κινητό €2,48. Για κλήσεις από κινητό, χρεώνεστε επιπλέον τα τέλη του παρόχου κινητής τηλεφωνίας).

Πριν βέβαια από τον Μαραθώνιο η Μαρία Κωνσταντάκη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της. Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του okmag.gr σε τι φάση βρίσκεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ