Μια ιδιαίτερη θεατρική σύμπραξη έρχεται τη φετινή σεζόν στο Θέατρο Μουσούρη ανάμεσα στον Σταμάτη Φασουλή (στον ρόλο του Μπομπ Πράις) και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου (στον ρόλο της συζύγου του, Φραν Πράις). Οι δύο πρωταγωνιστές –παλιοί γνώριμοι από τις επιθεωρήσεις του Ελεύθερου Θεάτρου– πλαισιωμένοι από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς θα βρεθούν από τα μέσα Οκτωβρίου επί σκηνής με το έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες» του Αυστραλού συγραφέα Άντριου Μπόβελ, που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου φωτογραφίζονται με τον υπόλοιπο θίασο, που αποτελείται από τους Ιωάννη Αθανασόπουλο, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Ματίνα Νικολάου και Παναγιώτη Γαβρέλα.
Ο Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα τρυφερό έργο που συνδυάζει το κωμικό με το μελαγχολικό στοιχείο, για το οποίο ο Σταμάτης Φασουλής –που έχει αναλάβει επίσης τη σκηνοθεσία και τη μετάφρασή του– αναφέρει στο ΟΚ!: «Aυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα στο έργο του Αυστραλού συγγραφέα είναι πως νόμιζα ότι διαβάζω ένα ελληνικό έργο. Αν εξαιρέσεις τα ονόματα των ηρώων δηλαδή, πιστεύεις πως όσα περιγράφει εξελίσσονται σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για μια οικογένεια πολύ σφιχτά δεμένη, που είναι όμως αναγκασμένη να διαλυθεί από τη νέα εποχή, τις καινούριες ιδέες, τους νόμους και τις συνήθειες. Όλη αυτή λοιπόν η μεταφορά της οικογένειας από αυτό που λέμε “παλιό” στο “καινούριο” –και ο αντίκτυπος που θα έχει στο κάθε πρόσωπο ξεχωριστά– ενώ στην αρχή μοιάζει φαιδρή και χαριτωμένη, σιγά σιγά αρχίζει και σοβαρεύει και δείχνει όλο το πρόβλημα στο βάθος του. Η μάνα, την οποία υποδύεται η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, νομίζεις ότι είναι μια τυπική Ελληνίδα μάνα – σχεδόν τρομάζεις με την ομοιότητα. Μια γυναίκα που πιστεύει στον θεσμό της οικογένειας, στη δουλειά, στις ιδέες. Όταν όλο αυτό αρχίζει και αλλοιώνεται, καταστρέφεται, μεταλλάσσεται, βλέπεις μια γενιά να μένει απέξω, είναι η νέα γενιά που παίρνει την απόφαση να προχωρήσει. Έτσι τελειώνει και το έργο, με το “η ζωή συνεχίζεται”».

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ