Ήταν σίγουρα μια από τις πιο δυνατές στιγμές στα χθεσινά SAG Awards αυτή της βράβευσης του Τρόι Κότσουρ από την ταινία CODA. Ο 53χρονος ηθοποιός είναι ο πρώτος κωφός που καταφέρνει να αποσπάσει μεμονωμένο βραβείο για τον ρόλο του στην ταινία στην ιστορία της διοργάνωσης των συγκεκριμένων βραβείων.

Ο Τρόι Κότσουρ βρέθηκε στα Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών που δίνονται κάθε χρόνο πριν από τα Όσκαρ και κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία CODA.

Ο κωφός Αμερικανός ηθοποιός άφησε πίσω του τους: Μπεν Άφλεκ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζάρεντ Λέτο και Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, που είχαν εξίσου σημαντικές ερμηνείες.

Ο ίδιος φορώντας τη χαρακτηριστική τραγιάσκα του, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του και συγκίνησε: «Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος του Σωματείου των Ηθοποιών. Είμαι μέλος από το 2001, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που νιώθω μέλος της οικογένειας.

Ξέρω ότι όλοι είμαστε καλλιτέχνες και ξέρω και πώς είναι να είσαι ένας ηθοποιός που πεινά. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, θυμάμαι που κοιμόμουν στο αυτοκίνητο, στο καμαρίνι μου στα παρασκήνια, σε έναν καναπέ. Με καταλαβαίνετε, σωστά; Σας ευχαριστώ λοιπόν, πολύ. Είμαι τόσο ευγνώμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ακόμη, σε δηλώσεις που έκανε στα παρασκήνια της διοργάνωσης, φαίνεται να είπε για το βραβείο του: «Δείχνει ότι τελικά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Η ταινία CODA κέρδισε το βραβείο καλύτερου cast για το 2022, αλλά ο Τρόι Κότσουρ κατάφερε να επικρατήσει και στην κατηγορία του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Κάνοντας φυσικά περήφανους όσους τον πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ