Εάν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, τότε ο πρίγκιπας Κάρολος σκέφτεται να το σερβίρει σύντομα στον δευτερότοκο γιο του Χάρι.

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία από τη βάφτιση του Άρτσι τον Ιούλιο του 2019 (Ιnstagram/kensingtonroyal)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας της Ελισάβετ και Νο1 διάδοχος του Βρετανικού θρόνου ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τις κατηγορίες περί ρατσισμού από άνθρωπο του παλατιού για τις οποίες μίλησε η Μέγκαν Μαρκλ στην περιβόητη συνέντευξη που έδωσε με τον σύζυγό της Χάρι τον περασμένο Μάρτιο στην Όπρα Γουίνφρεϊ και το CBS. Γιατί μπορεί η Δούκισσα του Σάσεξ να ισχυρίστηκε πως υπήρξαν φόβοι για το χρώμα της επιδερμίδας του αγέννητου παιδιού της από κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας χωρίς να τους κατονομάσει, ωστόσο η ίδια φωτογράφιζε με τα λόγια της τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Γουίλιαμ.

Η είδηση λοιπόν που θέλει τον Κάρολο να αφαιρεί τον τίτλο του πρίγκιπα από τον πρωτότοκο γιο της Μαρκλ και του Χάρι, Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ δεν έπεσε σαν κεραυνός στα αυτιά του βασιλικού ζεύγους που εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Mail of Sunday, ο Κάρολος σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποκλείσει τον Άρτσι από τη λίστα των διαδόχων του βρετανικού θρόνου (βρίσκεται στο νούμερο 7) και ως εκ τούτου δεν θα έχει θέση ανάμεσα στα στελέχη «πρώτης γραμμής» της βασιλικής οικογένειας, καθώς σχεδιάζει μια πιο «συμμαζεμένη» μοναρχία όταν έρθει η ώρα να γίνει βασιλιάς.

O πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον γιο τους Άρτσι τον Σεπτέμβριο του 2019) (Starmax/Newscom via ZUMA Press)

Ένα εγγόνι του ηγεμόνα διαχρονικά έχει το δικαίωμα να γίνει πρίγκιπας, αλλά ο Κάρολος θέλει να περιορίσει τον αριθμό των βασικών μελών της βασιλικής οικογένειας, πιστεύοντας ότι οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους για μια μοναρχία που διαρκώς διευρύνεται. Όπως ισχυρίζεται το άρθρο της εφημερίδας, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει πει στον μικρότερο γιο του και τη σύζυγό του ότι θα αλλάξει νομικά έγγραφα για να διασφαλίσει ότι ο Άρτσι δεν θα πάρει τον τίτλο που κανονικά θα κληρονομούσε. 

Προς το παρόν όλα αυτά είναι πολύ πιθανά σενάρια και μόνο το άμεσο μέλλον θα δείξει τις προθέσεις του Καρόλου ωστόσο εάν επαληθευτούν θα έχουμε ένα ακόμη πλήγμα στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Χάρι με τον πατέρα και τον αδερφό του..  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ