Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εθεάθη αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους του Λονδίνου να πουλάει τεύχη του περιοδικού των αστέγων Big Issue. Φορώντας το κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι της εταιρίας, τα χαρακτηριστικά σύμβολα των πωλητών, κοντά στο Ουεστμίνστερ συνάντησαν οι περαστικοί το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Σε ανάρτηση στο LinkedIn, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πρίγκιπα, ο Μάθιου Γκάρντνερ, συνταξιούχος αστυνομικός, ανέφερε ότι ο γαμπρός του εντόπισε τον Γουίλιαμ και απόλαυσε «μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας που ήταν σεμνός και εργάζεται ήσυχα στα παρασκήνια, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη».

«Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε «Δεν έχω ψιλά». Τότε ο Γουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν».

Οι άστεγοι στη Βρετανία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο POS αφού ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν επάνω τους μετρητά έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Το Παλάτι απέφυγε να σχολιάσει την ανάρτηση. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι όταν ήταν παιδιά, ο Γουίλιαμ και ο αδελφός του, Χάρι, επισκέπτονταν συχνά καταφύγια αστέγων μαζί με τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ