Εάν δεν κοβόταν το νήμα της ζωής της ξαφνικά και απότομα το βράδυ της 30ης Αυγούστου κάτω από τη γέφυρα Αλμά στο Παρίσι, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 θα γιόρταζε τα 60ά της γενέθλια. Ο λόγος για την Lady D που έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων των ανθρώπων ως «η βασίλισσα της καρδιάς μας». Φέτος μάλιστα, η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων εκτός κι εντός παλατιού.

Η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ στα τέλη των 70s όταν ακόμη εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Λονδίνου ως νηπιαγωγός. (Credit Image: © Globe Photos/ZUMA Wire)

Με αφορμή μάλιστα την πιο σημαντική από αυτές που θα πραγματοποιηθεί στο Sunken Garden στο Kensington Palace ο πρίγκιπας Χάρι θα κάνει ένα ταξίδι-αστραπή από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο προκειμένου να δώσει το δικό του παρών. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εντυπωσιακή τελετή θα περιλαμβάνει τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος και μιας αναμνηστικής πλάκας, καθώς και τα εγκαίνια μιας παιδικής χαράς και ενός σιντριβανιού.

O πρίγκιπας Χάρι στην κηδεία του παππού του Φιλίππου και δούλα του Εδιμβούργου στο παλάτι του Γουίνδσορ. (© Stephen Lock/i-Images via ZUMA Press)

Όπως αποκάλυψε ένα άτομο από το περιβάλλον του Δούκα του Σάσεξ ο Χάρι θα μείνει μόλις λίγες ώρες στη Μεγάλη Βρετανία αφού θα θέλει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ που ακόμη δεν έχει κλείσει έναν μήνα από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους τη Λίλιμπετ Νταϊάνα.

Κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου και στην επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χιλιάδες κόσμου αφήνουν λουλούδια στη μνήμη της στην γέφυρα Αλμά στο Παρίσι. (© Ray Tang/ZUMA Press)

Οι εορτασμοί για τα 60ά γενέθλια της Νταϊάνα θα δώσουν την αφορμή για τη δεύτερη οικογενειακή επανένωση της βασιλικής οικογένειας μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλίππου που έγινε στις 17 Απριλίου. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρχει πιο θερμό κλίμα ανάμεσα στον πρίγκιπα Χάρι και τον αδερφό του Γουίλιαμ αλλά και τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά την κίνηση καλής θέλησης από πλευράς των ξενιτεμένων μελών της βασιλικής οικογένειας να δώσουν στην κόρη τους το όνομα Λίλι από το Λίλιμπετ, το χαϊδευτικό όνομα της βασίλισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ