Για την αποκατάσταση της φήμης γύρω από το όνομά του πρίγκιπα Άντριου, εργάζεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρόσφατα, ο Δούκας του Γιορκ δέχτηκε στο κτήμα του Μπαλμόραλ τα νομικά έγγραφα της δίκης από την Τζιούφρι, η οποία και τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όταν ήταν ακόμα 17 χρονών. Η μητέρα του εκτός από το «καταφύγιο» που του έχει παραχωρήσει στο Μπαλμόραλ, τον βοηθάει και με τα δικαστικά έξοδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η βασίλισσα έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για την υπεράσπιση του γιου της. Η ίδια «χρηματοδότησε» μία εκστρατεία υπεράσπισης για τον πρίγκιπα Άντριου από το 2020, όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστή η καταγγελία εναντίον του. Ο νομικός σύμβουλος Άντριου Μπρέτλερ, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του, λαμβάνει περίπου 2.750 δολάρια την ώρα. Το συνολικό ποσό, που θα έχει λάβει ως και το τέλος της δίκης υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 23 εκατ. δολάρια.

Αναμφίβολα η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα επέτρεπε η φήμη της βασιλικής οικογένειας να πληγεί κατ’ αυτόν τον τρόπο με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ