Τον Δεκέμβριο του 2022 εκδόθηκε ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο τα διπλώματά ηθοποιών από τις δραματικές σχολές εξισώνονταν με το απολυτήριο λυκείου, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς ηθοποιούς.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook έλεγε ότι, αίτημα των ηθοποιών είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όπως συνέβαινε -σύμφωνα με τον ίδιο- έως το 2003, οπότε και «μας κατήργησαν αλλά από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας».

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

«ΦΕΚ με ημερομηνία 17 Δεκέμβριου 2022

Κλαδολόγιο

Ηθοποιοί θεάτρου ΔΕ ( δηλαδή  ισοδύναμοι με αποφοίτους λυκείου μόνο) αποκλειστικά ούτε ΤΕ   (τεχνικής εκπαίδευσης) συνεπώς καταργήθηκε και η ΚΥΑ ως το 2003 Τώρα μας αρέσει;

Είμαστε πλέον τελείως αδιαβάθμητοι, ενώ επιθυμία μας είναι να ξαναγίνουμε ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) όπως είμαστε ως το 2003 που μας κατήργησαν αλλά εμείς από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας.

Έχουμε φωνάξει, έχουμε τρέξει, έχουμε πιέσει, έχουμε προσπαθήσει και ο ,τι και να πετύχουμε ακούγονται περισσότερο οι φωνές που λένε ότι δεν είμαστε τίποτα ! Οι θεατρολόγοι τα κατάφεραν και μας πέταξαν έξω! Και τελικά νομοθέτησαν το τίποτα! Τα συμφέροντα είναι πέρα και πάνω από όλους! Λες κι οι σπουδές μας 3 χρόνων στις δραματικές σχολές είναι για τα σκουπίδια».

Η νέα καμπάνια του  «Κοίτα magazine»

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν για μία εμβληματική θα έλεγε κανείς καμπάνια δηλώνοντας: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Αυτό ήταν το σύνθημα της νέας καμπάνιας του Free Press, «Κοίτα magazine», με τους ηθοποιούς να γιορτάζουν τον σθεναρό αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν οι Παντελής Καναράκης, Γιώργος Καραμίχος, Τζένη Διαγούπη και Γιώργος Κοψιδάς.

Συντελεστές :

Editor in chief @nikoumariam

Concept idea & costumes :  @nitho.gr

Photo @h.e.i.m.w.e.g

Mua @maria.beneaa

Studio @studio_koita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ