Την ιστορία του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ θα ξετυλίξει μέσα από το νέο του ντοκιμαντέρ ο Νίκος Κοκλώνης. Ο παρουσιαστής και ιδιοκτήτης της Barking Well βρέθηκε στην Κολομβία και επισκέφτηκε το σπίτι του του ηγέτη του Καρτέλ της Μεδεγίν. Εξασφάλισε μάλιστα αποκλειστική συνέντευξη με τον αδελφό του, Ρομπέρτο.

«Πρωινός καφές στο σπίτι του Πάμπλο Εσκομπάρ, σε μια μοναδική συνέντευξη με τον αδελφό του, Ρομπέρτο. Σύντομα στις οθόνες σας όλη η διαδρομή του πιο καταζητούμενου ανθρώπου όλων των εποχών», σημείωσε ο Νίκος Κοκλώνης στο Instagram του.

Ο αδελφός του Πάμπλο Εσκομπάρ δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας που γνωρίζει το ελληνικό κοινό. Το 2017 είχε επισκεφτεί τη χώρα μας ο γιος του, Σεμπαστιάν Μαροκίν.

Ο 45χρονος σήμερα αρχιτέκτονας είχε έρθει στην Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του ου «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ο Σεμπαστιάν Μαροκίν έκανε μία παρουσίαση στο κέντρο της Αθήνας και μία ακόμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο γιος του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών έδωσε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και αρκετές συνεντεύξεις. Μία από αυτές ήταν στην εκπομπή του Θέμου Αναστασίάδη, «Όλα ξεκόλλα».

«Ο Εσκομπάρ αγαπούσε την οικογένεια του, μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές και δεν ήθελε να γίνω σαν κι αυτόν. Δεν ήταν εύκολο αλλά έχω ανάμεικτες εμπειρίες. Η ευτυχία κράτησε 5 λεπτά και όλα τα άλλα ήταν βία» ανέφερε ο Σεμπαστιάν Μαροκίν.

Στην ίδια συνέντευξη εξήγησε ότι αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του γιατί μόνο έτσι μπορούσε να ταξιδέψει ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος της ειρήνης.

«Ανέλαβα την ευθύνη να μιλήσω με όλους τους εχθρούς και με όλα τα θύματα του πατέρα μου και τους ζήτησα συγχώρεση γιατί πιστεύω ότι ειρηνικά μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές μας».