Η Αιμιλία Υψηλάντη έζησε έναν δυνατό έρωτα με τον Γιώργο Λιάνη. Η σχέση τους ήταν γνωστή αλλά ελάχιστες ήταν οι φορές που οι ίδιοι έχουν αναφερθεί δημόσια σε αυτή. Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναφέρθηκε σε αυτή στη συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος και το «Τετ α τετ».

Η Αιμιλία Υψηλάντη ήταν ένας καθοριστικός έρωτας για τον Γιώργο Λιάνη

«Ήταν καθοριστικός ο έρωτας με την Αιμιλία Υψηλάντη. Ήρθε στη ζωή μου τελείως αναπάντεχα. Ήμουν στην πολυθρόνα του Βελλίδη στη Θεσσαλονίκη γιατί φοβόμουν να μην μου πάρουν τη θέση μου. Δεν έφευγα από την εφημερίδα. Μόνο για μπάνιο με σαπούνι πήγαινα κάθε Παρασκευή στο σπίτι μου. Καθόμουν εκεί και μου λέει ένας φίλος, “Κατέβα κάτω να πάμε κάπου σε ένα κέντρο”. Του είπα πως “δεν θέλω να πάμε σε κέντρο, άμα θες να πάμε σε κάποιο θέατρο”. Πήγαμε στο θέατρο, είδαμε την Αιμιλία Υψηλάντη που ήταν τότε με έναν θίασο στη Θεσσαλονίκη και μετά δεν ξέρω πως έγινε και γνωριστήκαμε κεραυνοβόλα. Να φανταστείς ότι ετοιμαζόμουν να ζήσω με το παιδί που περίμενε η γυναίκα μου. Τολμάω να το πω» είπε ο Γιώργος Λιάνης.

Η Αιμιλία Υψηλάντη με τον Γιώργο Λιάνη ανάμεσ στη Νινέτα Λεμπέση και τον Δημήτρη Πετρόπουλο σε επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Αργώ.

Η ιστορία της σχέσης τους όπως την περιέγραψε η Αιμλία υψλάντη

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε μιλήσει για τη σχέση τους και η ηθοποιός στον Κώστα Τσουρό και την εκπομπή «Mega Καλημέρα. «Ο Γιώργος Λιάνης είναι ειδική περίπτωση γιατί είναι από τους ανθρώπους, ο οποίος μιλάει συνέχεια για μένα και αυτό του το αναγνωρίζω. Καταπληκτικό. Δεν έχω ακούσει άλλον άνθρωπο να μιλάει συνέχεια για εμένα και τη σχέση μας με τέτοιον εκπληκτικό τρόπο. Ο Γιώργος Λιάνης έχει κάνει όχι απλώς θυσίες… Εγώ, όμως, το βίωσα ως κάτι φυσιολογικό, ούτε ο Γιώργος το κατάλαβε τότε ως θυσία. Είναι αυτό που σας είπα. Ο άνθρωπος όταν παίρνει μια απόφαση, όταν θέλει κάτι πολύ και κάνει μια ενέργεια, μπορεί να προκαλέσει και πολύ πόνο σε άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει καν», είπε.

«Ο Γιώργος ήταν παντρεμένος και άφησε μια οικογένεια, αυτό δεν σας είπε ο Γιώργος μόνο, έτσι; Σας είπε ότι άφησε την πόλη που αγαπούσε πάρα πολύ, τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν σας είπε ότι εγκατέλειψε μια οικογένεια γι’ αυτό. Δεν είναι θυσία αυτό, δεν υπάρχει θυσία. Αν κάνεις αυτό που επιθυμείς γιατί υπάρχει θυσία; Οι άλλοι υποφέρουν. Δική σου επιλογή είναι, μην το κάνεις, δεν σου είπε κανείς να θυσιαστείς σώνει και καλά» συνέχισε η Αιμιλία Υψηλάντη.

«Εγώ του είπα πάρα πολύ απλά “να έρθεις κάτω στην Αθήνα”»”, το θεώρησα απόλυτα φυσιολογικό. Η ελευθερία είναι δύσκολο πράγμα, διότι καμία σου πράξη δεν έχει μόνο καλό αποτέλεσμα. Κάποιος μπορεί από αυτή την πράξη να έχει ζημιωθεί ή και υποφέρει ή και πονέσει. Αλλά δεν έχει ο άνθρωπος άλλη επιλογή. Δεν ένιωθα κανένα βάρος γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ