Διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσε, το απόγευμα της Πέμπτης, το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα, με αφορμή την έκθεση “Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821”, από τη Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη, του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Μεταξύ άλλων, το “παρών” έδωσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών και Πρόεδρος του “Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα”, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία απηύθυνε, μάλιστα, χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης. Η εγκυμονούσα πολιτικός, ως λάτρης του Instagram, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό φωτογραφίες με το outfit που επέλεξε για την περίσταση. Όπως θα δείτε, επέλεξε ένα αέρινο σατέν φόρεμα σε λιλά απόχρωση, μέσα από το οποίο διαγραφόταν η φουσκωμένη κοιλιά της.

Στη λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία της, έγραψε χαρακτηριστικά: “Το ‘Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα’ του EPLO οργάνωσε σήμερα διαδικτυακή (υβριδική) εκδήλωση με θέμα ‘Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821’, με αφορμή και την έκθεση που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Για την τρίτη εκδήλωση του Κέντρου επιλέξαμε ένα θέμα εμπνευσμένο από την ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Για να αναδείξουμε μία πτυχή της Ιστορίας που σίγουρα αδικήθηκε: το ρόλο και τη συμβολή της Γυναίκας στην Επανάσταση του 1821. Διότι ας μην κρυβόμαστε… Η Ιστορία, έως σήμερα, δεν έχει αποδώσει το εύρος και την αξία της συμμετοχής των γυναικών στον εθνικό ξεσηκωμό.”.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η Ολγα Κεφαλογιάννη παντρεύτηκε μυστικά τη Δευτέρα του Πάσχα τον σύντροφό της, Μίνωα Μάτσα, στις Σπέτσες, Την αποκάλυψη για το ευχάριστο γεγονός είχε κάνει η ίδια μέσα από τα social media, όπου ανάρτησε σχετική φωτογραφία.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η βουλευτής της ΝΔ ντύθηκε νύφη, έγινε γνωστό πώς είναι και έγκυος. Η OnTime, μάλιστα, αποκάλυψε ότι το ζευγάρι περιμένει δίδυμα. Σε λίγους μήνες, λοιπόν, η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνωας Μάτσας θα κρατούν στην αγκαλιά τους τα δυο παιδιά τους.

Φωτογραφίες: Instagram/olgakefalogianni

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ