Αρκούσαν μερικά tweets και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξαναβρέθηκε στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους. Αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις τοποθετήθηκε για τον σύγχρονο φεμινισμό προκαλώντας αντιδράσεις στους χρήστες του Twitter.

«Ο σύγχρονος φεμινισμός διδάσκει τις γυναίκες να μισούν τους άντρες. Γυναίκες να μισούν εκείνες τις γυναίκες που είναι περήφανες που είναι γυναίκες. Και κάνει τους άντρες να ντρέπονται που είναι άντρες. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις κάτι που αρχικά ήταν τόσο αγνό να έχει μετατραπεί σε κάτι τόσο καρκινώδες» έγραψε ο επιχειρηματίας Iman Gadzhi ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενστερνίστηκε την άποψή του κάνοντας retweet την ανάρτηση.

«Ποια λύση θα πρότεινες;» του απάντησε ένας χρήστης του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης με τον ίδιο να απαντάει: «Κατά τη γνώμη μου όλοι είναι και πρέπει να είναι ίσοι με όλους. Ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή του. Ο σύγχρονος φεμινισμός έχει μετατραπεί από την ισότητα των φύλων σε μια λατρεία οργής που επιδιώκει να υποτιμήσει τους άντρες. Πώς είναι αυτό δίκαιο;».

Με τη σειρά της η δημοσιογράφος Κάθριν Γουιτέικερ τοποθετήθηκε δημόσια: «Γεία σου Στέφανε σύγχρονος φεμινισμός εδώ. Απλώς, αναρωτήθηκα σε τι βασίζεις αυτήν την αξιολόγηση; Πώς εκπαίδευσες τον εαυτό σου σχετικά με τη γυναικεία εμπειρία; Ποια είναι η αντίληψή σου για την πατριαρχία; Ευχαρίστως να συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς της απάντησε γράφοντας: «Βασίστηκα σε κάποιες από τις προσωπικές μου εμπειρίες και συναντήσεις. Έχω επιμορφωθεί σχετικά με το θέμα αυτό ρωτώντας γυναίκες φίλες και γνωστές. Δεν πιστεύω στην πατριαρχία. Η ισότητα και η ενότητα είναι η λύση για τα όλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ