Για τις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ μίλησε στο okmag ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ βγήκε πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του ΣΕΗ, ενώ πρόεδρος του σωματείου είναι πλέον ο Νίκος Καραγιώργης.

Μιλώντας στο okmag ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε την ενόχλησή του που μόνο το 1/3 των μελών του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ βρέθηκε στις κάλπες για να ψηφίσει, αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο του σωματείου, με τον οποίο έχει καλές σχέσεις και παρόλο που ανήκει σε διαφορετική παράταξη, τόνισε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα συνεργασίας μέσα στο ΣΕΗ.

«Αυτή τη στιγμή στο σωματείο από τους 3600 που έχουν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν οι 1120, λιγότεροι από το 1/3. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Επίσης, υπήρξε μια πολύ μικρή ομάδα που έβγαλε 31 ψήφους και διασπάστηκε από εμάς. Ωστόσο, αυτές οι ψήφοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Αντί να έχουμε, λοιπόν, ισοψηφία με 6 και 6 έδρες -οι επικρατέστερες παρατάξεις-, πήρε η πρώτη παράταξη (με 35 ψήφους περισσότερες από εμάς) έξι έδρες, εμείς λόγω της διάσπασης πήραμε 5 έδρες και οι από κοινού που ήμασταν συνέταιροι πήραν 3 έδρες, οπότε δεν μπορούσαμε να έχουμε τις πολυπόθητες 9 έδρες. Και οι επόμενες παρατάξεις πήραν από 2 και 1 έδρα.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι κανείς δεν έχει πλειοψηφία και δεν μπορεί να βγάλει 9 έδρες, παρά μόνο με συνεργασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συμβούλιο να μην είναι σταθερό. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ βγήκε από την πρώτη σε ψήφους παράταξη, αλλά από τη δική μας παράταξη βγήκε ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο δεύτερος γραμματέας. Επομένως, είναι ένα συμβούλιο που η μια παράταξη έχει βγάλει κάποιους συμβούλους και η άλλη τον πρόεδρο. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Φυσικά, επειδή η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε από το πρώτο συμβούλιο ξεκίνησαν και οι συζητήσεις και οι συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πώς είδες την εκλογή του Νίκου Καραγιώργη στην προεδρία;

Γνωρίζω τον Νίκο Καραγιώργη από 20 χρόνων και έχουμε καλές σχέσεις, άλλο αν διαφωνούμε πολιτικά. Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο των συλλογικών συμβάσεων και κάναμε την προσπάθεια, αλλά υπήρχαν κάποιες διαφωνίες. Θα πρέπει να επανέλθει αυτή η συζήτηση της συλλογικής σύμβασης με κάποιες αλλαγές, ώστε να την ψηφίσουν όλοι. Και οι πληροφορίες μου λένε πως αυτό θα γίνει.

Στο πρόσωπό σου πάντως οι ψηφοφόροι έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη…

Πολλοί συνάδελφοι με έφεραν για μια ακόμα φορά πρώτο σύμβουλο σε ψήφους άσχετα από παρατάξεις στο ΣΕΗ και στο ΤΑΣΕΗ έχω βγει πρώτος σε ψήφους και δεν αμφισβητείται η προεδρία μου. Εδώ δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, μάλιστα, και παίζουν ρόλο μόνο οι ψήφοι του κόσμου.

Υπήρξαν σκέψεις αποχώρησης μετά το αποτέλεσμα;

Έχουμε διάθεση συνεργασία γι’ αυτό και έχουμε μείνει στο σωματείο. Υπήρχε ένα σενάριο να αποχωρήσουμε, αλλά εμείς μείναμε για να υπερασπιστούμε τη γραμμή μας. Αυτή είναι όμως και η τελευταία φορά που συμμετέχω στο ΣΕΗ, έπειτα θα αποσυρθώ και θα ασχοληθώ μόνο με το ΤΑΣΕΗ. Μην ξεχνάμε πως εμείς όταν παραλάβαμε το ΣΕΗ είχε 1400 μέλη και τώρα έχει πάνω από 5000.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ