Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Η εξόδιος ακολουθία του τελείται στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Αυτήν την ώρα, ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χρήστο Σαρτζετάκη με συγκίνηση.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Στην κηδεία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Η κηδεία του Χρήστυ Σαρτζετάκη.
Η οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη, ενώ αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της Χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ