Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης την Παρασκευή (16/6), όπου ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Ο ποντίφικας έφυγε από το νοσοκομείο σε αναπηρικό καροτσάκι και μίλησε με κόσμοκαι ιατρικό προσωπικό που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο για να τον αποχαιρετήσουν, όπως φαίνεται σε βίντεο του CNN.

Ο κόσμος είχε παραταχθεί επίσης στο διάδρομο έξω από τις εγκαταστάσεις σε μια προσπάθεια να δουν τον πάπα, ο οποίος χαμογέλασε και κούνησε το χέρι σε όσους περίμεναν.

Backgrid USA

Το χειρουργείο που τον κράτησε μέσα

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε παραμείνει στο νοσοκομείο Gemelli μετά την επέμβαση στην κοιλιά την περασμένη Τετάρτη.

Την Πέμπτη (15/6), ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι το ιατρικό προσωπικό ανέφερε ότι ο ποντίφικας «ξεκουράστηκε καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κλινική πορεία συνεχίζεται τακτικά. Οι αιματοχημικές εξετάσεις είναι στα φυσιολογικά όρια».

Backgrid USA

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, «σε ένδειξη ευχαριστίας, δέχθηκε ολόκληρη την χειρουργική ομάδα που συγκροτήθηκε από ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, κοινωνικούς και υγειονομικούς λειτουργούς και βοηθούς που συντόνισαν, πραγματοποίησαν και κατέστησαν δυνατή την επέμβαση την περασμένη 7η Ιουνίου», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Τι είπε για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου;

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ναυάγιο στην Πύλο, τόνισε: «πόνος, είναι ένας τεράστιος πόνος».

«Ο πάπας είναι καλά, καλύτερα από πριν, και θα αναρρώσει στο μοναστήρι του Βατικανού στο οποίο διαμένει», δήλωσε ο χειρουργός Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος τον εγχείρισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ