Την απέραντι θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε ηλικία 42 χρόνων. Ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Ταε Κβο Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο. Πλήθος κόσμου από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο τον αποχαιρέτησε με συγκίνηση.

Ο γνωστός αθλητής πέρασε δύσκολα τα δυο τελευταία χρόνια και πάλεψε με θάρρος τη σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου που είχε. Στο πλευρό του στον Γολγοθά που ανέβηκε ήταν η σύζυγός του, Δώρα και τα παιδιά του.

Ο ίδιος μάλιστα βίωσε αθόρυβα και με αξιοπρέπει αυτήν τηδύσκολη περίοδο και η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα αθλητή με τα εξής λόγια: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ο πρωταθλητής του Τάε Κβο Ντο είχε δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, από τις οποίες έβγαινε νικητής, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην ελληνική αθλητική και Ολυμπιακή οικογένεια. Πέρα από τις εκπληκτικές αθλητικές του ικανότητες, ξεχώρισε με το χαρακτήρα και το ήθος του, με αποτέλεσμα ακόμα και οι αντίπαλοι του, να τον σέβονται απεριόριστα και να τον εκτιμούν. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να τον τιμήσει, αποφάσισε να είναι Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, αλλά και πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Είχε ύψος 2.01 μέτρα και από παιδί ασχολήθηκε με το τάεκβοντο, έχοντας τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008 και 2012) στην κατηγορία των +80 κιλών. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης κάνοντας όλους τους Ελληνες υπερήφανους. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ο Αλέξανδρος ποτέ δεν θα ξεχαστεί!».

Με συγκίνηση τον αποχαιρέτησε και ο αρχηγός της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας.

Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής.

Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε».

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα…

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, October 13, 2022

Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης έκανε την εξής ανάρτηση:

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο, Μάριος Καπότσης, η Κατερίνα Δαλάκα και ο Άγγελος Χαριστέας τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση.

Την ίδια στιγμή συγκλονισμένος παραμένει και ο καλλιτεχνικός κόσμος. Ο Νίκος Κοκλώνης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον αγαπημένο αθλητή που πάλεψε γενναία ως το τέλος.

«Τεράστια συγκίνηση για τον Ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρο Νικολαΐδη που έφυγε τόσο νέος, αφήνοντας μέσα από το συγκλονιστικό μήνυμά του το μεγαλύτερο μάθημα ζωής. Ένα μάθημα ήθους, γενναιότητας και ανθρωπιάς. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε».

Για το μάθημα ζωής που έδωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησαν και η Κατερίνα Καινούργιου, η Μαρία Ηλιάκη, ο Νίκος Συρίγος, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ