Ο Στράτος Διονυσίου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές όλων των εποχών, με τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες. Γεννήθηκε στις Σέρρες και είχε ρίζες από τη Μικρά Ασία και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας διαγράψει μια μεγάλη καριέρα στις πίστες και στη δισκογραφία, ο Στράτος Διονυσίου έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαΐου του 1990, σε ηλικία 55 ετών, από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Μερικές ώρες νωρίτερα τραγουδούσε στο μαγαζί «Στράτος». Επιπλέον εκείνο το ίδιο απόγευμα, ηχογράφησε 9 τραγούδια για τον δίσκο «Ποιος άλλος» που κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατό του, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Σύμφωνα με τον στιχουργό Τάκη Μουσαφίρη, το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε εκείνη την ημέρα ήταν το «Μη μ’ αφήνεις μόνο μου».

Σήμερα συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή και μεγάλος του γιος, ο τραγουδιστής Άγγελος Διονυσίου δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία γράφοντας για εκείνον:

«Το δικό μου το μαράζι είναι ότι ήθελα να βρεθώ στην πίστα μαζί του. Αυτός είναι ο καημός. Θα το κάναμε το χειμώνα του ’90 σε ένα μαγαζί στην Αθήνα αλλά δεν προλάβαμε. Αν μπορούσα να του πω κάτι, να κατέβει να ανέβουμε στην πίστα και να ξαναφύγει. Η απώλεια του ήταν μεγάλο πλήγμα για εμένα. Δεν θέλω να το σκέφτομαι καν. Το μυαλό μου είναι ότι έχει πάει ένα ταξίδι και θα γυρίσει. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, ότι έχει πεθάνει», είχε εξομολογηθεί ο Άγγελος Διονυσίου στο «Σπίτι με το Mega» παλαιότερα για τον πατέρα του.

Ο ίδιος θα θυμάται πάντα όταν για πρώτη φορά τραγούδησε μαζί του στην πίστα, αλλά και τις στιγμές τους στο γήπεδο όταν είχαν κοινό χρόνο. «Στο σπίτι ήταν πολύ στοργικός πατέρας. Ποτέ δεν με έχει βρίσει ή χτυπήσει. Χτύπαγε με τα λόγια του. Την μέρα που έμαθε ότι θα βγω στο τραγούδι μου είπε ότι σαν χαρακτήρας δεν νομίζω ότι θα αντέξεις. Αν θέλεις να το κάνεις θέλει πολύ γερό στομάχι. Να μην σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος, να κοιτάς τα δικά σου χνάρια και τις δικές σου επιλογές», ήταν οι συμβουλές που του είχε δώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ