Η Νταούτζεν Κρους είναι από τους πιο διάσημους «αγγέλους» της Victoria’s Secret αλλά τώρα προκαλεί για έναν άλλο λόγο. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες όταν ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Το 36χρονο μοντέλο σημείωσε σε ανάρτησή της στις 21 Σεπτεμβρίου: «Δεν θα αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο. Δεν θα αναγκαστώ να διακινδυνέψω την υγεία μου για να συμμετάσχω στην κοινωνία. Δεν θα δεχτώ τον αποκλεισμό ατόμων με βάση την ιατρική τους κατάσταση. Η ελευθερία του λόγου είναι ένα δικαίωμα για το οποίο αξίζει να παλέψουμε, αλλά μπορούμε να το λύσουμε μόνο ενωμένοι με ειρήνη και αγάπη!» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση της. Τα σχόλια έπεσαν βροχή με τα περισσότερα να την κατηγορούν πως είναι ανεύθυνη.

Μετά τις αντιδράσεις, η ίδια ανέβασε την Κυριακή ένα post στο Instagram. Πιο συγκεκριμένα εξηγούσε τους λόγους για την απόφασή της: «Σας έχω πει την άποψή μου. Ήταν τρομακτικό γιατί δεν είναι μια δημοφιλής άποψη. Κάποιοι το αποκαλούν επικίνδυνο κάποιοι το λένε γενναίο. Όπως και να το ονομάσετε, προέρχεται από τη γνώση του ότι έχω το δικαίωμα να αποφασίζω ότι αυτό που βάζω στο σώμα μου είναι ιερό και πρέπει να προστατευτεί. Μοιράστηκα τη γνώμη μου γιατί ελπίζω να φτάσω σε ανθρώπους για να τους πω ότι δεν είναι μόνοι. Νομίζω ότι νιώθουν μόνοι γιατί είναι τόσο τρομακτικό να μην αρέσουν σε πολλούς από εμάς. Για να ακούσετε μονόπλευρες πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να νιώθετε ότι κάνετε το λάθος πράγμα, ενώ προστατεύετε το δικό σας και το δίκαιο του καθενός. Δεν γελοιοποιώ τη γνώμη κανενός γιατί τη σέβομαι και το μόνο που λέω είναι να σεβαστείτε επίσης τη δική μου. Η ενότητα με απεριόριστο σεβασμό είναι αυτό που χρειάζεται τόσο πολύ! Εάν αυτό το σύστημα δεν με καλωσορίζει πια επειδή επιλέγω να ακούω το ένστικτό μου και να ακούω την άλλη αφήγηση και τους επιστήμονες που λογοκρίνονται. Ποιο είναι το επόμενο βήμα, να με απωθήσουν ή να κάνω το βήμα μόνος μου; Θέλω εναλλακτικές λύσεις και θα τις ψάξω. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρετε πού βρίσκομαι. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου και να είμαι κυρίαρχη των πράξεών μου, αλλά δεν ξέρω πώς. Και είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς νιώθετε το ίδιο. Σας αγαπώ όλους»