Η Ντόρα Δούμα ήταν από τις πιο κοντινούς ανθρώπους που είχε η Μάρθα Καραγιάννη. Ήταν μαζί της μέχρι την τελευταία της στιγμή. Το πρωί της Τρίτης μοιράστηκε μάλιστα ένα συγκινητικό κείμενο στην σελίδα της στο Facebook.

«Έχω διαβάσει τόσο ωραία λόγια για μένα που σε λίγο θα με κάνετε να αισθάνομαι Αγία. Τίποτα από αυτό. Απλώς αγαπώ τους ανθρώπους γιατί αυτό πιστεύω αλλά αγαπώ ιδιαίτερα τους φίλους μου τους κολλητούς μου που ξέρουμε πως ότι ώρα και μέρα να είναι θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον αλλά όπως και να το κάνουμε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είχε και θα έχει πάντα η Μαρθουλα μου», γράφει η Ντόρα Δούμα.

«Γιατί για μένα δεν έχει φύγει είναι δίπλα μου ακούω την φωνή της να μου λέει κάτι αστείο που θυμήθηκε και γελάγαμε και υπάρχουν χιλιάδες τέτοια γιατί όπως ξέρετε άλλοι είχε πάρα πολύ χιούμορ. Όταν γνώρισα την Μάρθουλα το 1968 ήμουν ένα κοριτσάκι ντροπαλό και φανατική θαυμάστρια της. Όταν λοιπόν βρέθηκα κάπου και ήξερα πως θα συναντηθούμε έτρεμα γιατί πίστευα ότι θα δω μπροστά μου μια βεντέτα που δεν θα μου ρίξει ούτε μια ματιά. Όμως η έκπληξη μου ήταν τεράστια όταν με πλησίασε και άρχισε να με ρωτάει διαφορά και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όταν μου είπε να φύγουμε μαζί…»

«Έ. τι άλλο να πω, όλα ήταν μαγικά από εκεί και μετά γίναμε αυτοκόλλητες καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχω ζήση μαζί της; Την λάτρεψα και με λάτρεψε και όπως ξέρουν όλοι, η Μαρθούλα ήταν πανέξυπνη. Αυτά για όσους αμφισβητούν ορισμένα πράγματα χωρίς να με ξέρουν και χωρίς να έχουν έλθει ποτέ στο σπίτι μας. Οι πραγματικοί φίλοι με ξέρουν και ξέρουν αυτοί με ενδιαφέρουν γιατί με αυτούς συναναστρέφομαι και επειδή δεν κρατάω κακίες ας πιστεύει ο καθένας από αυτούς ότι θέλει. Η Μαρθουλα που με ενδιέφερε ήξερε πια ήμουν την αγαπώ και θα την αγαπώ μέχρι να τη συναντήσω ξανά».

«Συγγνώμη αν σας ζάλισα αλλά κάποια πράγματα ήθελα να τα ξέρετε από εμένα. Και μια παράκληση που από την ζαλάδα μου είχα ξεχάσει να πω στον κύριο Σούρα τον αγαπημένο φίλο της ζωής μας: όποιος θέλει να στείλει στεφάνι αν ήθελε θα μπορούσε να βάλει ότι μπορεί στο Σπίτι του Ηθοποιού και στο ΤΑΣΕΗ που κάνουν μια υπέροχη δουλειά για όλους τους συναδέλφους!»

Έχω διαβάσει τοσο ωραία λόγια για μένα που σε λίγο θα με κάνετε να αισθάνομαι Αγία τίποτα από αυτό απλώς αγαπώ τους…

Posted by Ντόρα Δούμα on Monday, September 19, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ