Η θρυλική Νότιγχαμ, που κάποτε σάρωνε την Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Μπράιαν Κλαφ, επέστρεψε στην Premier League και το City Ground ετοιμάζεται να ζήσει ξανά μέρες δόξας, καθώς θα υποδεχτεί μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη για πρώτη φορά από τη σεζόν 1998-99, αλλά και τη… μισητή Λέστερ, που είναι η μεγάλη αντίπαλός της.

Η άνοδος ήρθε επί των ημερών του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, που ανέλαβε τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια, με άξονα τον «νέο Κλαφ», όπως αρχίζουν κάποιοι να αποκαλούν δειλά-δειλά τον Ουαλό τεχνικό Στιβ Κούπερ, που ανέλαβε τη Φόρεστ ευρισκόμενη στην τελευταία θέση της Championship στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ο σερίφης του Νότιγχαμ

Στους νεότερους αναγνώστες σίγουρα δεν λέει πολλά η ομάδα της διετίας 1978-80 που κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Σίγουρα, όμως το Νότιγχαμ δεν είναι άγνωστη λέξη σε κανέναν. Οι περιπέτειες του ήρωα της λαϊκής παράδοσης της Αγγλίας, Ρομπέν των Δασών διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιγχαμσίαρ (έκτασης λίγο μικρότερης από την Αττική) και ο Σερίφης του Νότιγχαμ είναι ο μεγάλος αντίπαλός του.

Ο τίτλος, από τους παλαιότερους στη χώρα με ιστορία άνω της χιλιετίας, έχει μείνει ζωντανός μέχρι τις μέρες μας, αν και πλέον είναι περισσότερο τιμητικός. Η θητεία του Σερίφη είναι ετήσια και κάτοχος του τίτλου φέτος είναι ο καθηγητής οφθαλμολογίας Χάρμιντερ Σινγκ Ντούα, ινδικής καταγωγής.

Οι διάσημοι που έχουν καταγωγή ή δεσμούς με το Νότιγχαμ 

Στην περιοχή γεννηθήκαν ή μεγάλωσαν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές. Οι περισσότεροι από αυτούς λίγο ως πολύ υποστηρίζουν την ομάδα της περιφέρειάς τους, τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ