Απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα βραβεία της κριτικής επιτροπής για το Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Ανάμεσα σε αυτά και μία ακόμα διάκριση για την Λένα Παπαληγούρα και την ταινία Airhostess 737 του Θανάση Νεοφώτιστου.

Η ηθοποιός απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας με την κριτική επιτροπή να επισημαίνει: «Σε μια γυναίκα που ο κάθε ρόλος της είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι. Θέλουμε να συνεχίσει τα ταξίδια της, όμορφα ταξίδια ερμηνευτικά, πάντοτε πάντα με ωραίες ερμηνείες και με δημιουργικές και ωραίες αναταράξεις».

Θυμίζουμε ότι η ταινία απέσπασε και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Τορόντο πριν από λίγο καιρό.

Η υπόθεση της ταινίας μικρού μήκους

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ