Τη δύσκολη ημέρα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου θυμάται η Νατάσσα Μποφίλιου. Η ερμηνεύτρια δημοσίευσε το σχέδιο του Μπάμπη Ζαφειράτου για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στον λογαριασμό της στο Instagram. Παράλληλα αφηγήθηκε τις ώρες αγωνίας που έζησε εκείνο το βράδυ η οικογένειά της καθώς δεν έβρισκαν τον αδελφό της, Αντώνη.

«Όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα ήμαστε στο σπίτι του πατέρα μου για τη γιορτή του. Νίκος στο όνομα. Τρώγαμε και τραγουδούσαμε και περνάγαμε υπέροχα. Ξαφνικά διακόπηκε η ατμόσφαιρα, γιατί χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν ότι μάλλον έχουν σκοτώσει ένα παιδί στα Εξάρχεια. Πήρα την αδερφή μου. Ήταν καλά. Πήρα τον αδερφό μου, μικρός τότε, ήταν έξω. Και δεν σήκωνε το τηλέφωνό του. Τον καλούσα ασταμάτητα. Το μυαλό μου έκανε χίλιες σκέψεις που δεν περιγράφονται.

Μέχρι να βρούμε τον Αντώνη, είχαμε χάσει τον Αλέξη. Η μάνα μου ήταν τυχερή. Η μάνα του Αλέξη τραγικά άτυχη.

Έτσι είναι η βία στην αισχρότερη μορφή της, την κρατική βία.

Διακόπτει τη φυσική ροή της ζωής, κάτι που δεν μπορεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου να μεταβολίσει, διακόπτει τη γιορτή, την ελπίδα, την πίστη. Και σε αφήνει στο απόλυτο κενό. Στο απόλυτο σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που πότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις και σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής σου. Κάθε τέτοια μέρα, σκέφτομαι έναν αδερφό μου στη θέση του Αλέξη. Κάθε τέτοια μέρα, πονάω και οργίζομαι και δεν μπορώ να πάρω ανάσα και πεισμώνω πιο πολύ», έγραψε η Νατάσσα Μποφίλιου για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον 16χρονο που χθες δέχτηκε πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

«Ανήμερα 6 Δεκέμβρη 2022 έχουμε ένα παιδί που χαροπαλεύει στην εντατική. Χτυπημένο από σφαίρα αστυνομικού. Για 20 ευρώ βενζίνη. Πώς ξυπνάμε χωρίς να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα ξαναφτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον κόσμο;», αναρωτήθηκε η Νατάσσα Μποφίλιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ