Για έκτη μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τις δραματικές εξελίξεις παρακολουθεί με αγωνία και η Ναταλία Τσαλίκη. Η ηθοποιός επέλεξε να στείλει το δικό της αντιπολεμικό μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook. Χωρίς να τοποθετηθεί ενάντια ή υπέρ κάποιας χώρας, μίλησε ανθρώπινα κάνοντας μάλιστα αναφορά στους προγόνους της που κατάγονταν από τις συγκεκριμένες χώρες.

«Αν οι πρόγονοί μου ζούσαν, τώρα η μία γιαγιά μου [από την Πολωνία] θα βοηθούσε τον παππού μου [από την Οδησσό της Ουκρανίας], να εξοπλιστεί εναντίον της άλλης μου γιαγιάς [από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας]…. Μικρός τελικά που είναι ο κόσμος…» γράφει η Ναταλία Τσαλίκη. Η ηθοποιός εξήγησε με μια απλή πρόταση τον διχασμό που φέρνει ένας πόλεμος και έκανε για το νέο μήνα μια ευχή που βγαίνει πια από τα χείλη όλων. «Καλό μήνα, με ειρήνη εύχομαι!»

Η ηθοποιός είχε μιλήσει ξανά για τους παππούδες της και τον τρόπο που επηρέασαν τη ζωή της σε συνέντευξή της στο Bovary: «Μεγάλωσα σε ένα αστικό, καλλιτεχνικό περιβάλλον, κοντά στην τέχνη, ανοιχτό. Η οικογένειά μου ήταν Έλληνες της διασποράς, παππούδες και γιαγιάδες, από τη Ρωσία, από την Πολωνία, που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μετά ήρθαν στην Αθήνα. Ήταν όλοι μουσικοί. Από μικρή ασχολήθηκα με χορωδίες, με μουσική, με πιάνο, πήγαινα στο Ηρώδειο, στη Λυρική. Οπότε το θέατρο ήρθε φυσικά. Αλλά δεν πήγα κατευθείαν, μετά το σχολείο. Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος των γραμμάτων, είχε τελειώσει δύο πανεπιστήμια, ήξερε πολλές γλώσσες, και έπρεπε -αυτό το έπρεπε το κοινωνικό- να ακολουθήσω κι εγώ τον δρόμο του. Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, αριστούχος, μπήκα στη Φιλοσοφική, αλλά δεν το άντεξα και τα παράτησα. Διάβαζα καταναγκαστικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ