Προβληματισμούς στη Βρετανία έχει δημιουργήσει η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC και η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς έχουν κλαπεί και αυτό το θέμα ενόχλησε τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Η Μιμή Ντενίση ανέφερε στο Live News ότι: «Είχαν την τύχη να βρω ένα βιβλίο πριν από τρία χρόνια στην Αμερική, είναι οι επιστολές της γυναίκας του Έλγιν, που είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την απάτη.

Σκέφτηκα λοιπόν αυτά τα γράμματα να τα κάνω ντοκιμαντέρ, να δραματοποιηθούν. Όταν διαβάζει κάποιος αυτές τις επιστολές , δεν χρειάζεται να πει επιχειρήματα.

Είναι στην Αθήνα η λαίδη Έλγιν, συσκευάζει τα αρχαία και λέει “αγάπη μου εδώ δεν δουλεύουν τις Κυριακές, αλλά έδωσα πολλά μπαχτσίσια και τώρα συσκευάζω μία Cari…something”, καθώς δεν θυμάται την λέξη Καρυάτιδα. Κι αν βρίσκαμε ένα πολεμικό πλοίο καλό θα ήταν καλό να παίρναμε όλο τον Ναό για τον κήπο μας.

Έχει την πρωτοτυπία ότι δεν λέει απλώς την ιστορία του Έλγιν. Είναι οι ιδιωτικές επιστολές που έστελνε η σύζυγός του Έλγιν στην μαμά της, στον μπαμπά της και στον ίδιο τον Έλγιν.

Διαβάζοντας τις επιστολές γίνεται σαφές ότι πάρθηκαν για διακόσμηση του πύργου τους. Αυτό που λένε ότι αγοράστηκαν δεν ισχύει, οπότε είναι όλα φανερά».

Διαβάστε επίσης: Μιμή Ντενίση: Το κομψό Chanel κόσμημα που επέλεξε σε βραδινή έξοδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ