Στα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας και στις καιρικές συνθήκες «ποντάρουν» στην πυροσβεστική προκειμένου να περιορίσουν τόσο το πύρινο μέτωπο που καίει από χθες στο Σερνικάκι Φωκίδας, όσο  και στην Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας.

Από νωρίς το πρωί, στο Σερνικάκι Φωκίδας, επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ στο Κρανίδι 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.  

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το γεγονός πως οι φλόγες έφτασαν μέχρι το πολυτελές θέρετρο Amanzoe.

Το άλλοτε παραδεισένιο μέρος μετατράπηκε σε μια πύρινη κόλαση. Όλη τη νύχτα της 5ης Ιουλίου πάλευαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες αλλά και οι εργαζόμενοι του resort.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο διαφορετικές εστίες ξέσπασαν μέσα σε οικόπεδα στην πόλη του Κρανιδίου και μια κοντά στο ξενοδοχείο. Οι θαμώνες του Amanζoe εκκένωσαν το ξενοδοχείο άμεσα από τον δρόμο, ενώ όσοι ήταν στην παραλία μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα σε ασφαλή σημεία. 

Tα ξημερώματα εμφανίστηκαν τα πρώτα πυροσβεστικά αεροπλάνα.Οι ζημιές στο ξενοδοχείο είναι προορισμένες ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει ξανά.

Χαρακτηριστική είανι η ανάρτηση του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη που δεν σταμάτησε να μάχεται με τη φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που εμφανίστηκε η ενάερια βοήθεια με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ο ίδιος σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram: «Ήταν μια νύχτα χωρίς ύπνοα. Φροντίσαμε όμως να μην τραυματιστεί κανείς και η καταστροφή περιορίστηκε. Όλο το προσωπικό μας είναι σε θέση να καθαρίσει και να αποκαταστήσει τις ζημιές σε ορισμένους από τους εξωτερικούς χώρους και κυρίως στη φύση. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον άνισο αγώνα και σε όλους όσους εργάζονται για να διατηρήσουν τη θέση του Amanzoe στην κορυφή του κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ