Μια ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,9 ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου, ταρακουνώντας τους κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του Γιώργου Δασκαλάκη, Μαρία Ντινόρη.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε επίσης αισθητό στην Κάρπαθο, την Κρήτη, την Τουρκία και τον Λίβανο, παρόλα αυτά δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές καθώς η δόνηση καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 22χλμ ενώ η τοποθεσία βρίσκεται 58χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Αμέσως μετά τον σεισμό, η σύντροφος του Γιώργου Δασκαλάκη Μαρία Ντινόρη έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Πόσα ρίχτερ; Ήταν αρκετά μεγάλος ο σεισμός».

Πόσα Ρίχτερ;;;; ήταν αρκετά μεγάλος ο σεισμός

Posted by Mardi Dinori on Wednesday, January 25, 2023

Μετά τη δόνηση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για έναν ισχυρό σεισμό στη Ρόδο. «Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» δήλώσε ο σεισμολόγος σύμφωνα με το protothema.gr

«Πρόκειται για εναν μεγάλο σεισμό πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ρόδου και με βάθος περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο παρακολουθείται αλλα εκτιμώ οτι δεν θα έχει επιπτώσεις. Μόνο ένας πολύ ισχυρός σεισμος των 7 Ρίχτερ θα μπορούσε να είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές εκει» τόνισε, από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ