Είναι σίγουρα μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που έκανε τη διαφορά στην εποχή της. Το πρώτο Matrix κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1999 απέσπασε 4 Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες και θέτει το ερώτημα αν τελικά θα επικρατήσει ο άνθρωπος ή η τεχνητή νοημοσύνη (σ.σ. οι μηχανές)

Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Ακολούθησαν δυο ακόμη ταινίες με πρωταγωνιστή πάντα τον Κιάνου Ριβς στον ρόλο του «Νίο» που καλείται να επιλέξει το μπλε ή το κόκκινο χάπι, για να έρθει, 22 χρόνια μετά το τέταρτο μέρος του Matrix.

Το The Matrix Resurrections αναμένεται  να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2021 και το επίσημο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε.

Αρκετά χρόνια μετά τη μεγάλη μάχη του Matrix 3, έρχεται η νέα έκδοση, το 4ο μέρος της σειράς ταινιών, με έναν… διαφορετικό Νίο, εξελίξεις που θα προκαλέσουν. σεισμούς και μεγάλες εκπλήξεις και ένα απρόβλεπτο τέλος.

Φωτογραφία: The Mega Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ